TitelTrivsel i plejeboligen : en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger
RedaktørerKurt Møller, Mary-Ann Knudstrup
Udgivelses stedOdense
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Publikationsdato2008
Sider157-169
ISBN (Trykt)9788776743123
StatusUdgivet - 2008

Heiselberg, P. (2008). Teknologi og det fysiske miljø. I K. Møller, & M-A. Knudstrup (red.), Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger (s. 157-169). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
Heiselberg, Per. / Teknologi og det fysiske miljø. Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. red. / Kurt Møller ; Mary-Ann Knudstrup. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2008. s. 157-169
@inbook{3c229a00e31211ddb0a4000ea68e967b,
title = "Teknologi og det fysiske milj{\o}",
abstract = "Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for {\ae}ldres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske milj{\o} og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom {\ae}ldre og plejekr{\ae}vendes specielle behov diskuteres. Sammenh{\ae}ngen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus p{\aa} de sammenh{\ae}nge, der erfaringsm{\ae}ssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemg{\aa}es. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opf{\o}relse af en intelligent {\ae}ldrebolig, der b{\aa}de sikkerhedsm{\ae}ssigt og funktionsm{\ae}ssigt er tilpasset den {\ae}ldres behov.",
author = "Per Heiselberg",
year = "2008",
isbn = "9788776743123",
pages = "157--169",
editor = "Kurt M{\o}ller and Mary-Ann Knudstrup",
booktitle = "Trivsel i plejeboligen",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
address = "Danmark",

Heiselberg, P 2008, Teknologi og det fysiske miljø. i K Møller & M-A Knudstrup (red), Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. Syddansk Universitetsforlag, Odense, s. 157-169.

Teknologi og det fysiske miljø. / Heiselberg, Per.

Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. red. / Kurt Møller; Mary-Ann Knudstrup. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2008. s. 157-169.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Teknologi og det fysiske miljø

AU - Heiselberg, Per

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for ældres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske miljø og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom ældre og plejekrævendes specielle behov diskuteres. Sammenhængen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus på de sammenhænge, der erfaringsmæssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemgåes. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opførelse af en intelligent ældrebolig, der både sikkerhedsmæssigt og funktionsmæssigt er tilpasset den ældres behov.

AB - Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for ældres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske miljø og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom ældre og plejekrævendes specielle behov diskuteres. Sammenhængen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus på de sammenhænge, der erfaringsmæssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemgåes. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opførelse af en intelligent ældrebolig, der både sikkerhedsmæssigt og funktionsmæssigt er tilpasset den ældres behov.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788776743123

SP - 157

EP - 169