Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til rapportForskning

TitelDrift af Spildevandskomitéens Regnmålersystem : Årsnotat 2015
RedaktørerRikke Sjølin Thomsen
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDMI
Publikationsdato2016
Sider36-41
Kapitel8
StatusUdgivet - 2016
NavnDMI Report
Nummer03
Vol/bind16

Bibliografisk note

• BEWARE
  • Nedbørsmåling
  • Regnmåler

Nielsen, J. E., Ahm, M., & Rasmussen, M. R. (2016). Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler. I R. S. Thomsen (red.), Drift af Spildevandskomitéens Regnmålersystem: Årsnotat 2015 (s. 36-41). København: DMI. DMI Report, Nr. 03, Bind. 16
Nielsen, Jesper Ellerbæk ; Ahm, Malte ; Rasmussen, Michael Robdrup. / Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler. Drift af Spildevandskomitéens Regnmålersystem: Årsnotat 2015. red. / Rikke Sjølin Thomsen. København : DMI, 2016. s. 36-41 (DMI Report; Nr. 03, Bind 16).
@inbook{d736abeef71249e684df9b2d572affea,
title = "Tema 1: BEWARE – Danmarks st{\o}rste regnm{\aa}ler",
abstract = "BEWARE opstillingen har til form{\aa}l at unders{\o}ge, om flowm{\aa}linger fra en kendt bef{\ae}stet overflade giver en mere direkte m{\aa}ling af nedb{\o}rens afstr{\o}mning. Det kan v{\ae}re udfordrende at placere regnm{\aa}lere i byen, hvorfor det derfor er v{\ae}rd at unders{\o}ge om afstr{\o}mningsm{\aa}linger kan supplere regnm{\aa}lere. Resultaterne viser, at man f{\aa}r meget sammenlignelige resultater mellem flowm{\aa}linger og velplacerede regnm{\aa}lere. Det kr{\ae}ver imidlertid mange regnm{\aa}lere p{\aa} samme sted for at opn{\aa} statistisk signifikans p{\aa} denne konklusion.",
keywords = "BEWARE, Nedb{\o}rsm{\aa}ling, Regnm{\aa}ler",
author = "Nielsen, {Jesper Ellerb{\ae}k} and Malte Ahm and Rasmussen, {Michael Robdrup}",
note = "BEWARE er udviklet i forbindelse med Malte S. Ahm’s PhD studie: ”Adjustment of rainfall estimates from weathers radars using in-situ stormwater drainage sensors”, Institut for Byggeri og Anl{\ae}g, Aalborg Universitet.",
year = "2016",
series = "DMI Report",
number = "03",
pages = "36--41",
editor = "Thomsen, {Rikke Sj{\o}lin}",
booktitle = "Drift af Spildevandskomit{\'e}ens Regnm{\aa}lersystem",
publisher = "DMI",

Nielsen, JE, Ahm, M & Rasmussen, MR 2016, Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler. i RS Thomsen (red.), Drift af Spildevandskomitéens Regnmålersystem: Årsnotat 2015. DMI, København, DMI Report, nr. 03, bind 16, s. 36-41.

Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler. / Nielsen, Jesper Ellerbæk; Ahm, Malte; Rasmussen, Michael Robdrup.

TY - GEN

T1 - Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler

AU - Nielsen, Jesper Ellerbæk

AU - Ahm, Malte

AU - Rasmussen, Michael Robdrup

N1 - BEWARE er udviklet i forbindelse med Malte S. Ahm’s PhD studie: ”Adjustment of rainfall estimates from weathers radars using in-situ stormwater drainage sensors”, Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - BEWARE opstillingen har til formål at undersøge, om flowmålinger fra en kendt befæstet overflade giver en mere direkte måling af nedbørens afstrømning. Det kan være udfordrende at placere regnmålere i byen, hvorfor det derfor er værd at undersøge om afstrømningsmålinger kan supplere regnmålere. Resultaterne viser, at man får meget sammenlignelige resultater mellem flowmålinger og velplacerede regnmålere. Det kræver imidlertid mange regnmålere på samme sted for at opnå statistisk signifikans på denne konklusion.

AB - BEWARE opstillingen har til formål at undersøge, om flowmålinger fra en kendt befæstet overflade giver en mere direkte måling af nedbørens afstrømning. Det kan være udfordrende at placere regnmålere i byen, hvorfor det derfor er værd at undersøge om afstrømningsmålinger kan supplere regnmålere. Resultaterne viser, at man får meget sammenlignelige resultater mellem flowmålinger og velplacerede regnmålere. Det kræver imidlertid mange regnmålere på samme sted for at opnå statistisk signifikans på denne konklusion.

KW - BEWARE

KW - Nedbørsmåling

KW - Regnmåler

UR - http://www.dmi.dk/fileadmin/user_upload/Rapporter/TR/2016/DMI_report_16_3_version2.pdf

M3 - Bidrag til rapport

T3 - DMI Report

SP - 36

EP - 41

BT - Drift af Spildevandskomitéens Regnmålersystem

A2 - Thomsen, Rikke Sjølin

PB - DMI

CY - København

Nielsen JE, Ahm M, Rasmussen MR. Tema 1: BEWARE – Danmarks største regnmåler. I Thomsen RS, red., Drift af Spildevandskomitéens Regnmålersystem: Årsnotat 2015. København: DMI. 2016. s. 36-41. (DMI Report; Nr. 03, Bind 16).