Testing the Culturally Deviant of the Welfare State: Children of Labour Migrants and Greenlandic Children in Danish Minority Education 1960s-1970s

Bidragets oversatte titel: Test af velfærdsstatens kuturelle afvigere: Børn af arbejdsmigranter og grønlandske børn i dansk minoritetsundervisning 1960'erne - 1970'erne

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceabstrakt i proceedingForskningpeer review

Abstrakt

This paper employs a comparative methodological design to investigate the testing and assessment of different children and families deemed as deviant by the established Danish welfare state society in general and the national public school system [Folkeskole] in particular. The analysis contains two empirical cases of testing and assessment of deviant children by educational authorities. The first case is the handling of Greenlandic minority children within the Danish commonwealth between 1961 and 1971. The second case is the testing of labour migrant children in the city of Aarhus in the late 1970s.
Bidragets oversatte titelTest af velfærdsstatens kuturelle afvigere: Børn af arbejdsmigranter og grønlandske børn i dansk minoritetsundervisning 1960'erne - 1970'erne
OriginalsprogEngelsk
TitelSjätte nordiska utbildnings- historiska konferensen : Tvärvetenskapliga perspektiv
Publikationsdato2015
StatusUdgivet - 2015
BegivenhedSjätte nordiska utbildnings- historiska konferensen: tvärvetenskapliga perspektiv - Uppsala University, Uppsala, Sverige
Varighed: 20 aug. 201521 aug. 2015
Konferencens nummer: 6

Konference

KonferenceSjätte nordiska utbildnings- historiska konferensen
Nummer6
LokationUppsala University
LandSverige
ByUppsala
Periode20/08/201521/08/2015

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Test af velfærdsstatens kuturelle afvigere: Børn af arbejdsmigranter og grønlandske børn i dansk minoritetsundervisning 1960'erne - 1970'erne'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater