Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Resumé

Indsatsen for at sikre mere tilgængelige omgivelser skærpes disse år på både internationalt og nationalt plan. I selve udarbejdelsen af de fysiske løsninger indgår arkitekter som nogle af hovedaktørerne. Projektet Tilgængelig viden – viden om tilgængelighed undersøger, hvilke former for viden arkitekterne anvender for at designe tilgængeligt, fx hvordan de anvender referencer, eksempler, begreber og erfaringer eller viden om regler og love.

I elleve kvalitative interview fortæller arkitekter og landskabsarkitekter om, hvordan de arbejder med tilgængelighed, og om den viden, de anvender, herunder hvilke former for viden, der passer hvornår i designprocessen. Projektet konkluderer bl.a., at forskning, der vil understøtte produktion af tilgængelig arkitektur, med fordel kan sigte mod at producere resultater, der er åbne for fortolkning, frem for at foreskrive specifikke løsninger.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSBI forlag
Udgave1.
Antal sider47
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1736-8
StatusUdgivet - 2015
NavnSBI
Vol/bind2015:24

Emneord

  • tilgængelighed
  • arkitektfaglig viden
  • forskningsbaseret viden

Citer dette

Kirkeby, I. M. (2015). Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed. (1. udg.) København: SBI forlag. SBI, Bind. 2015:24
Kirkeby, Inge Mette. / Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed. 1. udg. København : SBI forlag, 2015. 47 s. (SBI, Bind 2015:24).
@book{7e7e43798dc1458e82c5a11121cb0b31,
title = "Tilg{\ae}ngelig viden - viden om tilg{\ae}ngelighed",
abstract = "Indsatsen for at sikre mere tilg{\ae}ngelige omgivelser sk{\ae}rpes disse {\aa}r p{\aa} b{\aa}de internationalt og nationalt plan. I selve udarbejdelsen af de fysiske l{\o}sninger indg{\aa}r arkitekter som nogle af hovedakt{\o}rerne. Projektet Tilg{\ae}ngelig viden – viden om tilg{\ae}ngelighed unders{\o}ger, hvilke former for viden arkitekterne anvender for at designe tilg{\ae}ngeligt, fx hvordan de anvender referencer, eksempler, begreber og erfaringer eller viden om regler og love. I elleve kvalitative interview fort{\ae}ller arkitekter og landskabsarkitekter om, hvordan de arbejder med tilg{\ae}ngelighed, og om den viden, de anvender, herunder hvilke former for viden, der passer hvorn{\aa}r i designprocessen. Projektet konkluderer bl.a., at forskning, der vil underst{\o}tte produktion af tilg{\ae}ngelig arkitektur, med fordel kan sigte mod at producere resultater, der er {\aa}bne for fortolkning, frem for at foreskrive specifikke l{\o}sninger.",
keywords = "tilg{\ae}ngelighed, arkitektfaglig viden, forskningsbaseret viden",
author = "Kirkeby, {Inge Mette}",
year = "2015",
language = "Dansk",
publisher = "SBI forlag",
edition = "1.",

}

Kirkeby, IM 2015, Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed. SBI, bind 2015:24, 1. udg, SBI forlag, København.

Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed. / Kirkeby, Inge Mette.

1. udg. København : SBI forlag, 2015. 47 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed

AU - Kirkeby, Inge Mette

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Indsatsen for at sikre mere tilgængelige omgivelser skærpes disse år på både internationalt og nationalt plan. I selve udarbejdelsen af de fysiske løsninger indgår arkitekter som nogle af hovedaktørerne. Projektet Tilgængelig viden – viden om tilgængelighed undersøger, hvilke former for viden arkitekterne anvender for at designe tilgængeligt, fx hvordan de anvender referencer, eksempler, begreber og erfaringer eller viden om regler og love. I elleve kvalitative interview fortæller arkitekter og landskabsarkitekter om, hvordan de arbejder med tilgængelighed, og om den viden, de anvender, herunder hvilke former for viden, der passer hvornår i designprocessen. Projektet konkluderer bl.a., at forskning, der vil understøtte produktion af tilgængelig arkitektur, med fordel kan sigte mod at producere resultater, der er åbne for fortolkning, frem for at foreskrive specifikke løsninger.

AB - Indsatsen for at sikre mere tilgængelige omgivelser skærpes disse år på både internationalt og nationalt plan. I selve udarbejdelsen af de fysiske løsninger indgår arkitekter som nogle af hovedaktørerne. Projektet Tilgængelig viden – viden om tilgængelighed undersøger, hvilke former for viden arkitekterne anvender for at designe tilgængeligt, fx hvordan de anvender referencer, eksempler, begreber og erfaringer eller viden om regler og love. I elleve kvalitative interview fortæller arkitekter og landskabsarkitekter om, hvordan de arbejder med tilgængelighed, og om den viden, de anvender, herunder hvilke former for viden, der passer hvornår i designprocessen. Projektet konkluderer bl.a., at forskning, der vil understøtte produktion af tilgængelig arkitektur, med fordel kan sigte mod at producere resultater, der er åbne for fortolkning, frem for at foreskrive specifikke løsninger.

KW - tilgængelighed

KW - arkitektfaglig viden

KW - forskningsbaseret viden

UR - http://sbi.dk/tilgaengelighed/generelt/tilgaengelig-viden-viden-om-tilgaengelighed

M3 - Rapport

BT - Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed

PB - SBI forlag

CY - København

ER -

Kirkeby IM. Tilgængelig viden - viden om tilgængelighed. 1. udg. København: SBI forlag, 2015. 47 s. (SBI, Bind 2015:24).