Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger.

Gitte Lee Mortensen, Anna Marie Vedstesen, Kurt Møller, Mary-Ann Knudstrup

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  8771 Downloads (Pure)

  Resumé

  Formålet med undersøgelsen "Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger" er at frembringe primær empirisk viden om, hvilke boligmæssige faktorer, der har væsentlig trivselsmæssig betydning for ældre i plejeboligen. Dette belyses ved at undersøge beboernes oplevelser af og præferencer i forhold til plejeboligens fysisk-arkitektoniske elementer. Det afgørende i denne undersøgelse er at lade de ældre selv komme til orde, frem for at bero på pårørende, plejere eller andre professionelles vurderinger af beboernes trivsel.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedOdense
  ForlagServicestyrelsen
  Udgave1.
  Antal sider90
  ISBN (Trykt)978-87-92031-09-9
  StatusUdgivet - 2007

  Bibliografisk note

  med eksternt review

  Emneord

  • bolig
  • trivsel
  • ældre
  • plejebolig
  • arkitektur
  • boligelementer
  • trivselselementer

  Citer dette

  Mortensen, G. L., Vedstesen, A. M., Møller, K., & Knudstrup, M-A. (2007). Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger. (1. udg.) Odense: Servicestyrelsen.
  Mortensen, Gitte Lee ; Vedstesen, Anna Marie ; Møller, Kurt ; Knudstrup, Mary-Ann. / Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger. 1. udg. Odense : Servicestyrelsen, 2007. 90 s.
  @book{cd2123c07e8a11dc8139000ea68e967b,
  title = "Trivsel og Boligform. Afd{\ae}kning af boligm{\ae}ssige trivselsfaktorer hos {\ae}ldre i plejeboliger.",
  abstract = "Form{\aa}let med unders{\o}gelsen {"}Afd{\ae}kning af boligm{\ae}ssige trivselsfaktorer hos {\ae}ldre i plejeboliger{"} er at frembringe prim{\ae}r empirisk viden om, hvilke boligm{\ae}ssige faktorer, der har v{\ae}sentlig trivselsm{\ae}ssig betydning for {\ae}ldre i plejeboligen. Dette belyses ved at unders{\o}ge beboernes oplevelser af og pr{\ae}ferencer i forhold til plejeboligens fysisk-arkitektoniske elementer. Det afg{\o}rende i denne unders{\o}gelse er at lade de {\ae}ldre selv komme til orde, frem for at bero p{\aa} p{\aa}r{\o}rende, plejere eller andre professionelles vurderinger af beboernes trivsel.",
  keywords = "bolig, trivsel, {\ae}ldre, plejebolig, arkitektur, boligelementer, trivselselementer",
  author = "Mortensen, {Gitte Lee} and Vedstesen, {Anna Marie} and Kurt M{\o}ller and Mary-Ann Knudstrup",
  note = "med eksternt review",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-92031-09-9",
  publisher = "Servicestyrelsen",
  edition = "1.",

  }

  Mortensen, GL, Vedstesen, AM, Møller, K & Knudstrup, M-A 2007, Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger. 1. udg, Servicestyrelsen, Odense.

  Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger. / Mortensen, Gitte Lee; Vedstesen, Anna Marie; Møller, Kurt; Knudstrup, Mary-Ann.

  1. udg. Odense : Servicestyrelsen, 2007. 90 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  TY - BOOK

  T1 - Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger.

  AU - Mortensen, Gitte Lee

  AU - Vedstesen, Anna Marie

  AU - Møller, Kurt

  AU - Knudstrup, Mary-Ann

  N1 - med eksternt review

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Formålet med undersøgelsen "Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger" er at frembringe primær empirisk viden om, hvilke boligmæssige faktorer, der har væsentlig trivselsmæssig betydning for ældre i plejeboligen. Dette belyses ved at undersøge beboernes oplevelser af og præferencer i forhold til plejeboligens fysisk-arkitektoniske elementer. Det afgørende i denne undersøgelse er at lade de ældre selv komme til orde, frem for at bero på pårørende, plejere eller andre professionelles vurderinger af beboernes trivsel.

  AB - Formålet med undersøgelsen "Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger" er at frembringe primær empirisk viden om, hvilke boligmæssige faktorer, der har væsentlig trivselsmæssig betydning for ældre i plejeboligen. Dette belyses ved at undersøge beboernes oplevelser af og præferencer i forhold til plejeboligens fysisk-arkitektoniske elementer. Det afgørende i denne undersøgelse er at lade de ældre selv komme til orde, frem for at bero på pårørende, plejere eller andre professionelles vurderinger af beboernes trivsel.

  KW - bolig

  KW - trivsel

  KW - ældre

  KW - plejebolig

  KW - arkitektur

  KW - boligelementer

  KW - trivselselementer

  M3 - Bog

  SN - 978-87-92031-09-9

  BT - Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger.

  PB - Servicestyrelsen

  CY - Odense

  ER -

  Mortensen GL, Vedstesen AM, Møller K, Knudstrup M-A. Trivsel og Boligform. Afdækning af boligmæssige trivselsfaktorer hos ældre i plejeboliger. 1. udg. Odense: Servicestyrelsen, 2007. 90 s.