Resumé

Vi vil i det følgende se på et af de temaer inden for den filosofiske logik, som optager os allermest, nemlig tidslogikken og dens historie. Med afsæt i dette tema kan man pege på flere forhold, der dokumenterer at den kristne tro går fint sammen med filosofisk og logisk analyse, og at denne form for analyse endda kan berige systematisk tænkning og refleksion over den kristne tro. Det viser sig faktisk, at vi her har et spændende eksempel på, at den kristne tænkning har ansporet til udvikling af nogle begrebsdannelser og et logisk sprog, der har vist sig yderst anvendeligt til analyse af såvel filosofiske som datalogiske problemer.
OriginalsprogDansk
ForlagForlaget CKT
Antal sider18
ISBN (Trykt)978-87-971249-0-1
StatusUdgivet - 2019

Emneord

  • Tro
  • Videnskab
  • Tidslogik
  • A.N. Prior
  • Determinisme
  • Fri vilje
  • Teologi
  • Filosofi

Citer dette

@book{abd8d70c9e8e4329a88163235d0dd3d9,
title = "Tro og tidslogik",
abstract = "Vi vil i det f{\o}lgende se p{\aa} et af de temaer inden for den filosofiske logik, som optager os allermest, nemlig tidslogikken og dens historie. Med afs{\ae}t i dette tema kan man pege p{\aa} flere forhold, der dokumenterer at den kristne tro g{\aa}r fint sammen med filosofisk og logisk analyse, og at denne form for analyse endda kan berige systematisk t{\ae}nkning og refleksion over den kristne tro. Det viser sig faktisk, at vi her har et sp{\ae}ndende eksempel p{\aa}, at den kristne t{\ae}nkning har ansporet til udvikling af nogle begrebsdannelser og et logisk sprog, der har vist sig yderst anvendeligt til analyse af s{\aa}vel filosofiske som datalogiske problemer.",
keywords = "Tro, Videnskab, Tidslogik, A.N. Prior, Determinisme, Fri vilje, Teologi, Filosofi",
author = "David Jakobsen and Peter {\O}hrstr{\o}m",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-971249-0-1",
publisher = "Forlaget CKT",

}

Tro og tidslogik. / Jakobsen, David; Øhrstrøm, Peter.

Forlaget CKT, 2019. 18 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiFormidling

TY - BOOK

T1 - Tro og tidslogik

AU - Jakobsen, David

AU - Øhrstrøm, Peter

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Vi vil i det følgende se på et af de temaer inden for den filosofiske logik, som optager os allermest, nemlig tidslogikken og dens historie. Med afsæt i dette tema kan man pege på flere forhold, der dokumenterer at den kristne tro går fint sammen med filosofisk og logisk analyse, og at denne form for analyse endda kan berige systematisk tænkning og refleksion over den kristne tro. Det viser sig faktisk, at vi her har et spændende eksempel på, at den kristne tænkning har ansporet til udvikling af nogle begrebsdannelser og et logisk sprog, der har vist sig yderst anvendeligt til analyse af såvel filosofiske som datalogiske problemer.

AB - Vi vil i det følgende se på et af de temaer inden for den filosofiske logik, som optager os allermest, nemlig tidslogikken og dens historie. Med afsæt i dette tema kan man pege på flere forhold, der dokumenterer at den kristne tro går fint sammen med filosofisk og logisk analyse, og at denne form for analyse endda kan berige systematisk tænkning og refleksion over den kristne tro. Det viser sig faktisk, at vi her har et spændende eksempel på, at den kristne tænkning har ansporet til udvikling af nogle begrebsdannelser og et logisk sprog, der har vist sig yderst anvendeligt til analyse af såvel filosofiske som datalogiske problemer.

KW - Tro

KW - Videnskab

KW - Tidslogik

KW - A.N. Prior

KW - Determinisme

KW - Fri vilje

KW - Teologi

KW - Filosofi

M3 - Antologi

SN - 978-87-971249-0-1

BT - Tro og tidslogik

PB - Forlaget CKT

ER -

Jakobsen D, Øhrstrøm P. Tro og tidslogik. Forlaget CKT, 2019. 18 s.