Resumé

Krimigenren er utvivlsomt populær – og tv-krimiserier ikke mindre så. Tv-kanaler - og streamingtjenester - bugner formeligt af krimiserier, og på danske tv-kanaler alene kan den ivrige fan se hundredvis af fiktionskrimiepisoder om ugen. Tv-krimiserien er altså en ualmindelig veletableret populærkulturel genre, og det er nærlæggende at nære den normative holdning, at tv-krimiserier også er uoriginale og klichéfyldte. Men hvor fasttømrede er tv-krimiseriens normer og traditioner i virkeligheden? Er tv-krimiserier fastlåste i narrative modeller, eller er der plads til genremæssige innovationer? Disse spørgsmål vil nærværende artikel forsøge at besvare.
OriginalsprogDansk
Tidsskrift16:9
Udgave nummer11
Antal sider10
ISSN1603-5194
StatusUdgivet - 14 nov. 2018

Emneord

  • krimi
  • troper
  • klicheer
  • tv-krimiserier
  • genrer
  • kvantitativ indholdsanalyse

Citer dette

@article{597522758822484090f6f920ac7b2fe9,
title = "Troper i krimiserier",
abstract = "Krimigenren er utvivlsomt popul{\ae}r – og tv-krimiserier ikke mindre s{\aa}. Tv-kanaler - og streamingtjenester - bugner formeligt af krimiserier, og p{\aa} danske tv-kanaler alene kan den ivrige fan se hundredvis af fiktionskrimiepisoder om ugen. Tv-krimiserien er alts{\aa} en ualmindelig veletableret popul{\ae}rkulturel genre, og det er n{\ae}rl{\ae}ggende at n{\ae}re den normative holdning, at tv-krimiserier ogs{\aa} er uoriginale og klich{\'e}fyldte. Men hvor fastt{\o}mrede er tv-krimiseriens normer og traditioner i virkeligheden? Er tv-krimiserier fastl{\aa}ste i narrative modeller, eller er der plads til genrem{\ae}ssige innovationer? Disse sp{\o}rgsm{\aa}l vil n{\ae}rv{\ae}rende artikel fors{\o}ge at besvare.",
keywords = "krimi, troper, klicheer, tv-krimiserier, genrer, kvantitativ indholdsanalyse",
author = "Christensen, {J{\o}rgen Riber}",
year = "2018",
month = "11",
day = "14",
language = "Dansk",
journal = "16:9",
issn = "1603-5194",
publisher = "16:9 Filmtidsskrift",
number = "11",

}

Troper i krimiserier. / Christensen, Jørgen Riber.

I: 16:9, Nr. 11, 14.11.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Troper i krimiserier

AU - Christensen, Jørgen Riber

PY - 2018/11/14

Y1 - 2018/11/14

N2 - Krimigenren er utvivlsomt populær – og tv-krimiserier ikke mindre så. Tv-kanaler - og streamingtjenester - bugner formeligt af krimiserier, og på danske tv-kanaler alene kan den ivrige fan se hundredvis af fiktionskrimiepisoder om ugen. Tv-krimiserien er altså en ualmindelig veletableret populærkulturel genre, og det er nærlæggende at nære den normative holdning, at tv-krimiserier også er uoriginale og klichéfyldte. Men hvor fasttømrede er tv-krimiseriens normer og traditioner i virkeligheden? Er tv-krimiserier fastlåste i narrative modeller, eller er der plads til genremæssige innovationer? Disse spørgsmål vil nærværende artikel forsøge at besvare.

AB - Krimigenren er utvivlsomt populær – og tv-krimiserier ikke mindre så. Tv-kanaler - og streamingtjenester - bugner formeligt af krimiserier, og på danske tv-kanaler alene kan den ivrige fan se hundredvis af fiktionskrimiepisoder om ugen. Tv-krimiserien er altså en ualmindelig veletableret populærkulturel genre, og det er nærlæggende at nære den normative holdning, at tv-krimiserier også er uoriginale og klichéfyldte. Men hvor fasttømrede er tv-krimiseriens normer og traditioner i virkeligheden? Er tv-krimiserier fastlåste i narrative modeller, eller er der plads til genremæssige innovationer? Disse spørgsmål vil nærværende artikel forsøge at besvare.

KW - krimi

KW - troper

KW - klicheer

KW - tv-krimiserier

KW - genrer

KW - kvantitativ indholdsanalyse

M3 - Tidsskriftartikel

JO - 16:9

JF - 16:9

SN - 1603-5194

IS - 11

ER -