Turisme i Grønland – før, nu og i morgen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I denne artikel ser vi nærmere på turismens fortidige og nutidige udvikling i Grønland og giver på baggrund af dette nogle bud på, hvordan turismeudviklingen i Grønland i disse år tænkes ind i en bredere samfundsmæssig kontekst. Med udgangspunkt i en nyligt afholdt turismekonference, turismestrategier og interviews med turismeaktører i Grønland peger vi på, hvorledes turisme i endnu større omfang end tidligere kobles til andre sociale, kulturelle og miljømæssige hensyn og udfordringer i Grønland. Afslutningsvis peger vi på behovet for mere viden om turismens potentielle værdi for og påvirkning af det grønlandske samfund, nationalt og lokalt og for mere diskussion om, hvor turismeudviklingen bevæger sig hen, i hvilken målestok og i hvilket tempo.
OriginalsprogDansk
TidsskriftGroenland (Charlottenlund)
Vol/bind66
Udgave nummer4
Sider (fra-til)295-302
Antal sider8
ISSN0017-4556
StatusUdgivet - 1 dec. 2018

Fingerprint

Tourism
Greenland

Citer dette

@article{4135d541e0634e5a8ee144909bef25d4,
title = "Turisme i Gr{\o}nland – f{\o}r, nu og i morgen",
abstract = "I denne artikel ser vi n{\ae}rmere p{\aa} turismens fortidige og nutidige udvikling i Gr{\o}nland og giver p{\aa} baggrund af dette nogle bud p{\aa}, hvordan turismeudviklingen i Gr{\o}nland i disse {\aa}r t{\ae}nkes ind i en bredere samfundsm{\ae}ssig kontekst. Med udgangspunkt i en nyligt afholdt turismekonference, turismestrategier og interviews med turismeakt{\o}rer i Gr{\o}nland peger vi p{\aa}, hvorledes turisme i endnu st{\o}rre omfang end tidligere kobles til andre sociale, kulturelle og milj{\o}m{\ae}ssige hensyn og udfordringer i Gr{\o}nland. Afslutningsvis peger vi p{\aa} behovet for mere viden om turismens potentielle v{\ae}rdi for og p{\aa}virkning af det gr{\o}nlandske samfund, nationalt og lokalt og for mere diskussion om, hvor turismeudviklingen bev{\ae}ger sig hen, i hvilken m{\aa}lestok og i hvilket tempo.",
author = "Ren, {Carina Bregnholm} and Daniela Chimirri",
year = "2018",
month = "12",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "66",
pages = "295--302",
journal = "Groenland (Charlottenlund)",
issn = "0017-4556",
publisher = "Det Gr{\o}nlandske Selskab",
number = "4",

}

Turisme i Grønland – før, nu og i morgen. / Ren, Carina Bregnholm; Chimirri, Daniela.

I: Groenland (Charlottenlund), Bind 66, Nr. 4, 01.12.2018, s. 295-302.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Turisme i Grønland – før, nu og i morgen

AU - Ren, Carina Bregnholm

AU - Chimirri, Daniela

PY - 2018/12/1

Y1 - 2018/12/1

N2 - I denne artikel ser vi nærmere på turismens fortidige og nutidige udvikling i Grønland og giver på baggrund af dette nogle bud på, hvordan turismeudviklingen i Grønland i disse år tænkes ind i en bredere samfundsmæssig kontekst. Med udgangspunkt i en nyligt afholdt turismekonference, turismestrategier og interviews med turismeaktører i Grønland peger vi på, hvorledes turisme i endnu større omfang end tidligere kobles til andre sociale, kulturelle og miljømæssige hensyn og udfordringer i Grønland. Afslutningsvis peger vi på behovet for mere viden om turismens potentielle værdi for og påvirkning af det grønlandske samfund, nationalt og lokalt og for mere diskussion om, hvor turismeudviklingen bevæger sig hen, i hvilken målestok og i hvilket tempo.

AB - I denne artikel ser vi nærmere på turismens fortidige og nutidige udvikling i Grønland og giver på baggrund af dette nogle bud på, hvordan turismeudviklingen i Grønland i disse år tænkes ind i en bredere samfundsmæssig kontekst. Med udgangspunkt i en nyligt afholdt turismekonference, turismestrategier og interviews med turismeaktører i Grønland peger vi på, hvorledes turisme i endnu større omfang end tidligere kobles til andre sociale, kulturelle og miljømæssige hensyn og udfordringer i Grønland. Afslutningsvis peger vi på behovet for mere viden om turismens potentielle værdi for og påvirkning af det grønlandske samfund, nationalt og lokalt og for mere diskussion om, hvor turismeudviklingen bevæger sig hen, i hvilken målestok og i hvilket tempo.

UR - https://greenland.bigcartel.com/product/tidsskriftet-gronland-nr-4-december-2018-66-argang-1

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 66

SP - 295

EP - 302

JO - Groenland (Charlottenlund)

JF - Groenland (Charlottenlund)

SN - 0017-4556

IS - 4

ER -