Udtjente bygninger og bygningsrenovering: Netværk for energirenovering

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  178 Downloads (Pure)

  Resumé

  Denne rapport er udarbejdet for Energistyrelsen og er målrettet deltagerne i netværket for energirenovering, især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.
  I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten Varmebesparelse ved løbende bygningsrenovering frem til 2050 [5] til Netværk for energirenovering, blev betydningen af ældre udtjente bygninger ikke medtaget i beregningsmodellen, da udviklingen mht. energirenovering kontra nedrivning er forholdsvis usikker. Denne rapport giver nogle opgørelser baseret på data fra Bygnings- og Boligregisteret (BBR) og data indsamlet i forbindelse med udarbejdelse af energimærker i Energimærkningsordningen (EMO), der kan anvendes til at vurdere omfanget af disse ældre udtjente bygninger. Herudover
  gives der et skøn over investeringsomfanget for at opgradere boliger i dårlig energimæssig stand.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagSBI forlag
  Antal sider13
  ISBN (Elektronisk)978-87-92739-38-4
  Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
  StatusUdgivet - jun. 2013
  NavnSBI
  Nummer16
  Vol/bind2013

  Emneord

  • renovering
  • bygningsværdi
  • energi

  Citer dette

  @book{284f61c13a664178b11a245794b3c11c,
  title = "Udtjente bygninger og bygningsrenovering: Netv{\ae}rk for energirenovering",
  abstract = "Denne rapport er udarbejdet for Energistyrelsen og er m{\aa}lrettet deltagerne i netv{\ae}rket for energirenovering, is{\ae}r byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten Varmebesparelse ved l{\o}bende bygningsrenovering frem til 2050 [5] til Netv{\ae}rk for energirenovering, blev betydningen af {\ae}ldre udtjente bygninger ikke medtaget i beregningsmodellen, da udviklingen mht. energirenovering kontra nedrivning er forholdsvis usikker. Denne rapport giver nogle opg{\o}relser baseret p{\aa} data fra Bygnings- og Boligregisteret (BBR) og data indsamlet i forbindelse med udarbejdelse af energim{\ae}rker i Energim{\ae}rkningsordningen (EMO), der kan anvendes til at vurdere omfanget af disse {\ae}ldre udtjente bygninger. Herudovergives der et sk{\o}n over investeringsomfanget for at opgradere boliger i d{\aa}rlig energim{\ae}ssig stand.",
  keywords = "renovering, bygningsv{\ae}rdi, energi",
  author = "Wittchen, {Kim Bjarne} and Jesper Kragh",
  year = "2013",
  month = "6",
  language = "Dansk",
  series = "SBI",
  publisher = "SBI forlag",
  number = "16",

  }

  Udtjente bygninger og bygningsrenovering : Netværk for energirenovering. / Wittchen, Kim Bjarne; Kragh, Jesper.

  København : SBI forlag, 2013. 13 s. (SBI; Nr. 16, Bind 2013).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Udtjente bygninger og bygningsrenovering

  T2 - Netværk for energirenovering

  AU - Wittchen, Kim Bjarne

  AU - Kragh, Jesper

  PY - 2013/6

  Y1 - 2013/6

  N2 - Denne rapport er udarbejdet for Energistyrelsen og er målrettet deltagerne i netværket for energirenovering, især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten Varmebesparelse ved løbende bygningsrenovering frem til 2050 [5] til Netværk for energirenovering, blev betydningen af ældre udtjente bygninger ikke medtaget i beregningsmodellen, da udviklingen mht. energirenovering kontra nedrivning er forholdsvis usikker. Denne rapport giver nogle opgørelser baseret på data fra Bygnings- og Boligregisteret (BBR) og data indsamlet i forbindelse med udarbejdelse af energimærker i Energimærkningsordningen (EMO), der kan anvendes til at vurdere omfanget af disse ældre udtjente bygninger. Herudovergives der et skøn over investeringsomfanget for at opgradere boliger i dårlig energimæssig stand.

  AB - Denne rapport er udarbejdet for Energistyrelsen og er målrettet deltagerne i netværket for energirenovering, især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten Varmebesparelse ved løbende bygningsrenovering frem til 2050 [5] til Netværk for energirenovering, blev betydningen af ældre udtjente bygninger ikke medtaget i beregningsmodellen, da udviklingen mht. energirenovering kontra nedrivning er forholdsvis usikker. Denne rapport giver nogle opgørelser baseret på data fra Bygnings- og Boligregisteret (BBR) og data indsamlet i forbindelse med udarbejdelse af energimærker i Energimærkningsordningen (EMO), der kan anvendes til at vurdere omfanget af disse ældre udtjente bygninger. Herudovergives der et skøn over investeringsomfanget for at opgradere boliger i dårlig energimæssig stand.

  KW - renovering

  KW - bygningsværdi

  KW - energi

  M3 - Rapport

  T3 - SBI

  BT - Udtjente bygninger og bygningsrenovering

  PB - SBI forlag

  CY - København

  ER -

  Wittchen KB, Kragh J. Udtjente bygninger og bygningsrenovering: Netværk for energirenovering. København: SBI forlag, 2013. 13 s. (SBI; Nr. 16, Bind 2013).