Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikel i tidsskriftForskning

6 Downloads (Pure)

TidsskriftArtikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet
Vol/bind2018
ISSN1603-9696
StatusUdgivet - 2018
BegivenhedTrafikdage - Aalborg, Danmark
Varighed: 27 aug. 201828 aug. 2018

Konference

KonferenceTrafikdage
LandDanmark
ByAalborg
Periode27/08/201828/08/2018

• Trafiksikkerhed

@inproceedings{5caf46f3e01c4643b3ee459ff96ab6b5,
title = "Underrapportering som pr{\ae}mis - hvordan man kan bruge Landspatientregistret i det lokale trafiksikkerhedsarbejde",
abstract = "Landspatientregisterdata kan med fordel inddrages i det kommunale og regionale forebyggende trafiksikkerhedsarbejde. Landspatientregisterdata er indsamlet i forbindelse med henvendelser i danske skadestuer og ved indl{\ae}ggelser p{\aa} hospitaler og bidrager med et nuanceret billede af fordelingen af personskader p{\aa} lige fod med politiets indberetninger. Desuden vil der typisk v{\ae}re flere skader at arbejde med i Landspatientregistret end i politiets database i den enkelte kommune. Denne artikel giver en kortfattet analyse af data fra hele landet samt K{\o}benhavns og Vejle Kommuner. Underrapportering er en udfordring og man m{\aa} bruge de v{\ae}rkt{\o}jer, som er for h{\aa}nden. Det anbefales, at Landspatientregisterdata og politiets registreringer tolkes samlet for at give det bedst mulige input til det lokale trafiksikkerhedsarbejde.",
keywords = "Trafiksikkerhed",
author = "Olesen, {Anne Vingaard} and Madsen, {Tanja Kidholm Osmann} and Lahrmann, {Harry Spaab{\ae}k}",
year = "2018",
volume = "2018",
journal = "Artikler fra Trafikdage p{\aa} Aalborg Universitet",
issn = "1603-9696",
publisher = "Aalborg Universitet. Trafikforskningsgruppen",

TY - GEN

T1 - Underrapportering som præmis - hvordan man kan bruge Landspatientregistret i det lokale trafiksikkerhedsarbejde

AU - Olesen, Anne Vingaard

AU - Madsen, Tanja Kidholm Osmann

AU - Lahrmann, Harry Spaabæk

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Landspatientregisterdata kan med fordel inddrages i det kommunale og regionale forebyggende trafiksikkerhedsarbejde. Landspatientregisterdata er indsamlet i forbindelse med henvendelser i danske skadestuer og ved indlæggelser på hospitaler og bidrager med et nuanceret billede af fordelingen af personskader på lige fod med politiets indberetninger. Desuden vil der typisk være flere skader at arbejde med i Landspatientregistret end i politiets database i den enkelte kommune. Denne artikel giver en kortfattet analyse af data fra hele landet samt Københavns og Vejle Kommuner. Underrapportering er en udfordring og man må bruge de værktøjer, som er for hånden. Det anbefales, at Landspatientregisterdata og politiets registreringer tolkes samlet for at give det bedst mulige input til det lokale trafiksikkerhedsarbejde.

AB - Landspatientregisterdata kan med fordel inddrages i det kommunale og regionale forebyggende trafiksikkerhedsarbejde. Landspatientregisterdata er indsamlet i forbindelse med henvendelser i danske skadestuer og ved indlæggelser på hospitaler og bidrager med et nuanceret billede af fordelingen af personskader på lige fod med politiets indberetninger. Desuden vil der typisk være flere skader at arbejde med i Landspatientregistret end i politiets database i den enkelte kommune. Denne artikel giver en kortfattet analyse af data fra hele landet samt Københavns og Vejle Kommuner. Underrapportering er en udfordring og man må bruge de værktøjer, som er for hånden. Det anbefales, at Landspatientregisterdata og politiets registreringer tolkes samlet for at give det bedst mulige input til det lokale trafiksikkerhedsarbejde.

KW - Trafiksikkerhed

M3 - Konferenceartikel i tidsskrift