Ungdomskultur og ungdomsmiljø på erhvervsuddannelserne

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

27 Downloads (Pure)

Resumé

Ungdomskulturen anno 2018 er central for det at fungere som ungdomsuddannelse i dag. Samtidigt er erhvervsuddannelserne i disse år udfordret på det at fastholde statussen som ungdomsuddannelse, idet stadigt færre elever kommer direkte fra grundskolen – eller omvendt, at stadig flere har anden uddannelse eller andre erfaringer med sig, når de starter på en erhvervsuddannelse. For således at skærpe blikket for ungdomsuddannelsesdimensionen på uddannelserne er det centralt at dvæle ved netop, hvad det vil sige at skabe et ungdomsmiljø.
Vi stiller i dette vidensnotat skarpt på ungdomskulturen i dag for siden at indkredse de nærmere forhold på erhvervsuddannelserne og endelig det mere generelle omkring det at skabe gode ungdomsmiljøer i dag.
OriginalsprogDansk
Vol/bind1
Antal sider6
StatusUdgivet - 27 nov. 2018

Emneord

  • Ungdom
  • Ungdomsmiljø
  • erhvervsuddannelse
  • ungefællesskaber
  • individualisering
  • relationer
  • elever
  • lærere
  • pædagogisk ledelse

Citer dette

@book{eaab95738abc4615baf466db96f811c2,
title = "Ungdomskultur og ungdomsmilj{\o} p{\aa} erhvervsuddannelserne",
abstract = "Ungdomskulturen anno 2018 er central for det at fungere som ungdomsuddannelse i dag. Samtidigt er erhvervsuddannelserne i disse {\aa}r udfordret p{\aa} det at fastholde statussen som ungdomsuddannelse, idet stadigt f{\ae}rre elever kommer direkte fra grundskolen – eller omvendt, at stadig flere har anden uddannelse eller andre erfaringer med sig, n{\aa}r de starter p{\aa} en erhvervsuddannelse. For s{\aa}ledes at sk{\ae}rpe blikket for ungdomsuddannelsesdimensionen p{\aa} uddannelserne er det centralt at dv{\ae}le ved netop, hvad det vil sige at skabe et ungdomsmilj{\o}.Vi stiller i dette vidensnotat skarpt p{\aa} ungdomskulturen i dag for siden at indkredse de n{\ae}rmere forhold p{\aa} erhvervsuddannelserne og endelig det mere generelle omkring det at skabe gode ungdomsmilj{\o}er i dag.",
keywords = "Ungdom, Ungdomsmilj{\o}, erhvervsuddannelse, ungef{\ae}llesskaber, individualisering, relationer, elever, l{\ae}rere, p{\ae}dagogisk ledelse",
author = "Noemi Katznelson and Louw, {Arnt Vestergaard} and Nanna Friche",
year = "2018",
month = "11",
day = "27",
language = "Dansk",
volume = "1",

}

Ungdomskultur og ungdomsmiljø på erhvervsuddannelserne. / Katznelson, Noemi; Louw, Arnt Vestergaard; Friche, Nanna.

2018. 6 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Ungdomskultur og ungdomsmiljø på erhvervsuddannelserne

AU - Katznelson, Noemi

AU - Louw, Arnt Vestergaard

AU - Friche, Nanna

PY - 2018/11/27

Y1 - 2018/11/27

N2 - Ungdomskulturen anno 2018 er central for det at fungere som ungdomsuddannelse i dag. Samtidigt er erhvervsuddannelserne i disse år udfordret på det at fastholde statussen som ungdomsuddannelse, idet stadigt færre elever kommer direkte fra grundskolen – eller omvendt, at stadig flere har anden uddannelse eller andre erfaringer med sig, når de starter på en erhvervsuddannelse. For således at skærpe blikket for ungdomsuddannelsesdimensionen på uddannelserne er det centralt at dvæle ved netop, hvad det vil sige at skabe et ungdomsmiljø.Vi stiller i dette vidensnotat skarpt på ungdomskulturen i dag for siden at indkredse de nærmere forhold på erhvervsuddannelserne og endelig det mere generelle omkring det at skabe gode ungdomsmiljøer i dag.

AB - Ungdomskulturen anno 2018 er central for det at fungere som ungdomsuddannelse i dag. Samtidigt er erhvervsuddannelserne i disse år udfordret på det at fastholde statussen som ungdomsuddannelse, idet stadigt færre elever kommer direkte fra grundskolen – eller omvendt, at stadig flere har anden uddannelse eller andre erfaringer med sig, når de starter på en erhvervsuddannelse. For således at skærpe blikket for ungdomsuddannelsesdimensionen på uddannelserne er det centralt at dvæle ved netop, hvad det vil sige at skabe et ungdomsmiljø.Vi stiller i dette vidensnotat skarpt på ungdomskulturen i dag for siden at indkredse de nærmere forhold på erhvervsuddannelserne og endelig det mere generelle omkring det at skabe gode ungdomsmiljøer i dag.

KW - Ungdom

KW - Ungdomsmiljø

KW - erhvervsuddannelse

KW - ungefællesskaber

KW - individualisering

KW - relationer

KW - elever

KW - lærere

KW - pædagogisk ledelse

M3 - Rapport

VL - 1

BT - Ungdomskultur og ungdomsmiljø på erhvervsuddannelserne

ER -