Ungeperspektiver: Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen

Mette Pless (Redaktør), Niels Ulrik Sørensen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

26 Downloads (Pure)

Resumé

At inddrage unges perspektiver udgør en stærk tradition inden for ungdomsforskningen, der i årevis har arbejdet med at udvikle tænkninger og tilgange, som kan gribe unges erfaringer, orienteringer og mulighedshorisonter.
I Ungeperspektiver præsenteres en række aktuelle tænkninger og tilgange, som på forskellige måder tegner et billede af, hvad der rører sig blandt unge, og hvordan de berøres af og håndterer de vilkår, der gør sig gældende i nutidens ungdomsliv.
I bogens kapitler viser en række førende nordiske ungdomsforskere, hvordan de arbejder med ungeperspektiver i deres forskning, hvilke teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger bag, og hvad det er for nogle sider af ungdomslivet, de derigennem får adgang til.
Ungeperspektiver er ikke en egentlig metodebog. I stedet er det bogens ambition at bidrage med konkrete og situerede bud på, hvordan man kan arbejde med at inddrage og udforske unges perspektiver i forskningen, og derigennem ligeledes at bidrage til en diskussion om, hvad det vil sige at arbejde med unges perspektiver.
Bogen henvender sig til forskere inden for ungdomsforskning, samfundsvidenskab og humaniora. Men også studerende, undervisere, praktikere på efteruddannelse samt andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unge, ungdomsliv og ungdomssociologi. Bogen indgår i Center for Ungdomsforsknings bogserie Ungdomsliv.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Udgave1
Antal sider268
ISBN (Trykt)978-87-7210-007-4
StatusUdgivet - 2018
NavnUngdomsliv
Nummer7
ISSN2445-5075

Emneord

  • analytisk tilgang
  • ungeperspektiver
  • metode
  • unge
  • udskoling
  • visuelle metoder
  • motivation

Citer dette

Pless, M., & Sørensen, N. U. (red.) (2018). Ungeperspektiver: Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen. (1 udg.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Ungdomsliv, Nr. 7
Pless, Mette (Redaktør) ; Sørensen, Niels Ulrik (Redaktør). / Ungeperspektiver : Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen. 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2018. 268 s. (Ungdomsliv; Nr. 7).
@book{25e8f76e26c64e9191ccf1af767edb0e,
title = "Ungeperspektiver: T{\ae}nkninger og tilgange i ungdomsforskningen",
abstract = "At inddrage unges perspektiver udg{\o}r en st{\ae}rk tradition inden for ungdomsforskningen, der i {\aa}revis har arbejdet med at udvikle t{\ae}nkninger og tilgange, som kan gribe unges erfaringer, orienteringer og mulighedshorisonter. I Ungeperspektiver pr{\ae}senteres en r{\ae}kke aktuelle t{\ae}nkninger og tilgange, som p{\aa} forskellige m{\aa}der tegner et billede af, hvad der r{\o}rer sig blandt unge, og hvordan de ber{\o}res af og h{\aa}ndterer de vilk{\aa}r, der g{\o}r sig g{\ae}ldende i nutidens ungdomsliv. I bogens kapitler viser en r{\ae}kke f{\o}rende nordiske ungdomsforskere, hvordan de arbejder med ungeperspektiver i deres forskning, hvilke teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger bag, og hvad det er for nogle sider af ungdomslivet, de derigennem f{\aa}r adgang til. Ungeperspektiver er ikke en egentlig metodebog. I stedet er det bogens ambition at bidrage med konkrete og situerede bud p{\aa}, hvordan man kan arbejde med at inddrage og udforske unges perspektiver i forskningen, og derigennem ligeledes at bidrage til en diskussion om, hvad det vil sige at arbejde med unges perspektiver. Bogen henvender sig til forskere inden for ungdomsforskning, samfundsvidenskab og humaniora. Men ogs{\aa} studerende, undervisere, praktikere p{\aa} efteruddannelse samt andre, der teoretisk og praktisk besk{\ae}ftiger sig med unge, ungdomsliv og ungdomssociologi. Bogen indg{\aa}r i Center for Ungdomsforsknings bogserie Ungdomsliv.",
keywords = "analytisk tilgang, ungeperspektiver, metode, unge, udskoling, visuelle metoder, motivation",
editor = "Mette Pless and S{\o}rensen, {Niels Ulrik}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7210-007-4",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1",

}

Pless, M & Sørensen, NU (red) 2018, Ungeperspektiver: Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen. Ungdomsliv, nr. 7, 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Ungeperspektiver : Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen. / Pless, Mette (Redaktør); Sørensen, Niels Ulrik (Redaktør).

1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2018. 268 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Ungeperspektiver

T2 - Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen

A2 - Pless, Mette

A2 - Sørensen, Niels Ulrik

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - At inddrage unges perspektiver udgør en stærk tradition inden for ungdomsforskningen, der i årevis har arbejdet med at udvikle tænkninger og tilgange, som kan gribe unges erfaringer, orienteringer og mulighedshorisonter. I Ungeperspektiver præsenteres en række aktuelle tænkninger og tilgange, som på forskellige måder tegner et billede af, hvad der rører sig blandt unge, og hvordan de berøres af og håndterer de vilkår, der gør sig gældende i nutidens ungdomsliv. I bogens kapitler viser en række førende nordiske ungdomsforskere, hvordan de arbejder med ungeperspektiver i deres forskning, hvilke teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger bag, og hvad det er for nogle sider af ungdomslivet, de derigennem får adgang til. Ungeperspektiver er ikke en egentlig metodebog. I stedet er det bogens ambition at bidrage med konkrete og situerede bud på, hvordan man kan arbejde med at inddrage og udforske unges perspektiver i forskningen, og derigennem ligeledes at bidrage til en diskussion om, hvad det vil sige at arbejde med unges perspektiver. Bogen henvender sig til forskere inden for ungdomsforskning, samfundsvidenskab og humaniora. Men også studerende, undervisere, praktikere på efteruddannelse samt andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unge, ungdomsliv og ungdomssociologi. Bogen indgår i Center for Ungdomsforsknings bogserie Ungdomsliv.

AB - At inddrage unges perspektiver udgør en stærk tradition inden for ungdomsforskningen, der i årevis har arbejdet med at udvikle tænkninger og tilgange, som kan gribe unges erfaringer, orienteringer og mulighedshorisonter. I Ungeperspektiver præsenteres en række aktuelle tænkninger og tilgange, som på forskellige måder tegner et billede af, hvad der rører sig blandt unge, og hvordan de berøres af og håndterer de vilkår, der gør sig gældende i nutidens ungdomsliv. I bogens kapitler viser en række førende nordiske ungdomsforskere, hvordan de arbejder med ungeperspektiver i deres forskning, hvilke teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger bag, og hvad det er for nogle sider af ungdomslivet, de derigennem får adgang til. Ungeperspektiver er ikke en egentlig metodebog. I stedet er det bogens ambition at bidrage med konkrete og situerede bud på, hvordan man kan arbejde med at inddrage og udforske unges perspektiver i forskningen, og derigennem ligeledes at bidrage til en diskussion om, hvad det vil sige at arbejde med unges perspektiver. Bogen henvender sig til forskere inden for ungdomsforskning, samfundsvidenskab og humaniora. Men også studerende, undervisere, praktikere på efteruddannelse samt andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unge, ungdomsliv og ungdomssociologi. Bogen indgår i Center for Ungdomsforsknings bogserie Ungdomsliv.

KW - analytisk tilgang

KW - ungeperspektiver

KW - metode

KW - unge

KW - udskoling

KW - visuelle metoder

KW - motivation

UR - https://aauforlag.dk/shop/boeger/ungeperspektiver.aspx

UR - https://aauforlag.dk/UserFiles/file/TOC_Ungdomsliv7.pdf

M3 - Antologi

SN - 978-87-7210-007-4

BT - Ungeperspektiver

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -

Pless M, (ed.), Sørensen NU, (ed.). Ungeperspektiver: Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2018. 268 s. (Ungdomsliv; Nr. 7).