Unges selvopfattelse: køn, udvikling, forældre og identitet

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Bogen indkredser spørgsmålet om hvordan vi kan forstå unges selvopfattelse i dag. Vi spørger hvordan unge opfatter sig selv i et udviklingsperspektiv og vi undersøger om køn har indflydelse på deres selvopfattelse. Endvidere kaster vi et blik på om forældrenes opdragelsesstil har betydning i forhold til de unges selvopfattelse. Hvordan kan vi overhovedet forstå begreberne selvopfattelse og identitet? Hvordan undersøges unges selvopfattelse videnskabeligt?
Begrebet selvopfattelse, er for mange tæt beslægtet med begreber såsom identitet, selv, selvværd og selvtillid. Vi indleder derfor med et kapitel der diskuterer forskersamfundets bud på en forståelse af disse centrale begreber.
I næste kapitel følger en redegørelse for hvordan unges selvopfattelse og identitet kan undersøges videnskabeligt og med hvilke ”værktøjer”. I sidste kapitel fremstilles en aktuel empirisk undersøgelse af unges selvopfattelse, køn og forældrestil.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAalborg
ForlagCPpE
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider108
ISBN (Trykt)9788799395804
StatusUdgivet - 20 aug. 2010

Emneord

  • udviklingspsykologi
  • psykometri
  • forældre relationer
  • selvværd
  • selvopfattelse
  • kønsforskning

Citer dette

@book{a1a451c1080f460f8d209845342032ea,
title = "Unges selvopfattelse: k{\o}n, udvikling, for{\ae}ldre og identitet",
abstract = "Bogen indkredser sp{\o}rgsm{\aa}let om hvordan vi kan forst{\aa} unges selvopfattelse i dag. Vi sp{\o}rger hvordan unge opfatter sig selv i et udviklingsperspektiv og vi unders{\o}ger om k{\o}n har indflydelse p{\aa} deres selvopfattelse. Endvidere kaster vi et blik p{\aa} om for{\ae}ldrenes opdragelsesstil har betydning i forhold til de unges selvopfattelse. Hvordan kan vi overhovedet forst{\aa} begreberne selvopfattelse og identitet? Hvordan unders{\o}ges unges selvopfattelse videnskabeligt? Begrebet selvopfattelse, er for mange t{\ae}t besl{\ae}gtet med begreber s{\aa}som identitet, selv, selvv{\ae}rd og selvtillid. Vi indleder derfor med et kapitel der diskuterer forskersamfundets bud p{\aa} en forst{\aa}else af disse centrale begreber. I n{\ae}ste kapitel f{\o}lger en redeg{\o}relse for hvordan unges selvopfattelse og identitet kan unders{\o}ges videnskabeligt og med hvilke ”v{\ae}rkt{\o}jer”. I sidste kapitel fremstilles en aktuel empirisk unders{\o}gelse af unges selvopfattelse, k{\o}n og for{\ae}ldrestil.",
keywords = "udviklingspsykologi, psykometri, for{\ae}ldre relationer, selvv{\ae}rd, selvopfattelse, k{\o}nsforskning",
author = "Spaten, {Ole Michael}",
year = "2010",
month = "8",
day = "20",
language = "Dansk",
isbn = "9788799395804",
volume = "1",
publisher = "CPpE",
edition = "1",

}

Unges selvopfattelse : køn, udvikling, forældre og identitet. / Spaten, Ole Michael.

1 udg. Aalborg : CPpE, 2010. 108 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Unges selvopfattelse

T2 - køn, udvikling, forældre og identitet

AU - Spaten, Ole Michael

PY - 2010/8/20

Y1 - 2010/8/20

N2 - Bogen indkredser spørgsmålet om hvordan vi kan forstå unges selvopfattelse i dag. Vi spørger hvordan unge opfatter sig selv i et udviklingsperspektiv og vi undersøger om køn har indflydelse på deres selvopfattelse. Endvidere kaster vi et blik på om forældrenes opdragelsesstil har betydning i forhold til de unges selvopfattelse. Hvordan kan vi overhovedet forstå begreberne selvopfattelse og identitet? Hvordan undersøges unges selvopfattelse videnskabeligt? Begrebet selvopfattelse, er for mange tæt beslægtet med begreber såsom identitet, selv, selvværd og selvtillid. Vi indleder derfor med et kapitel der diskuterer forskersamfundets bud på en forståelse af disse centrale begreber. I næste kapitel følger en redegørelse for hvordan unges selvopfattelse og identitet kan undersøges videnskabeligt og med hvilke ”værktøjer”. I sidste kapitel fremstilles en aktuel empirisk undersøgelse af unges selvopfattelse, køn og forældrestil.

AB - Bogen indkredser spørgsmålet om hvordan vi kan forstå unges selvopfattelse i dag. Vi spørger hvordan unge opfatter sig selv i et udviklingsperspektiv og vi undersøger om køn har indflydelse på deres selvopfattelse. Endvidere kaster vi et blik på om forældrenes opdragelsesstil har betydning i forhold til de unges selvopfattelse. Hvordan kan vi overhovedet forstå begreberne selvopfattelse og identitet? Hvordan undersøges unges selvopfattelse videnskabeligt? Begrebet selvopfattelse, er for mange tæt beslægtet med begreber såsom identitet, selv, selvværd og selvtillid. Vi indleder derfor med et kapitel der diskuterer forskersamfundets bud på en forståelse af disse centrale begreber. I næste kapitel følger en redegørelse for hvordan unges selvopfattelse og identitet kan undersøges videnskabeligt og med hvilke ”værktøjer”. I sidste kapitel fremstilles en aktuel empirisk undersøgelse af unges selvopfattelse, køn og forældrestil.

KW - udviklingspsykologi

KW - psykometri

KW - forældre relationer

KW - selvværd

KW - selvopfattelse

KW - kønsforskning

M3 - Bog

SN - 9788799395804

VL - 1

BT - Unges selvopfattelse

PB - CPpE

CY - Aalborg

ER -