Abstract
Siden 1970'erne har den primære vision for den bæredygtige byudvikling været at reducere bygningers energiforbrug for derved at reducere udslippet af drivhusgasser. Hvad der derimod stadigvæk mangler at blive sat fokus på er, hvordan bæredygtige designløsninger med fokus på reduceret energiforbrug set i lidt bredere perspektiv, fx via "landbrugsproduktion" i eksisterende byområder, implementeres i en større skala - i byer, bydele og bynære landskaber. I 2025 forventes det, at 75 % af verdens befolkning vil være bosat i urbane områder. Visionen om "Urban Agriculture", eller fødevareproduktion i byområder og -dele har indtil nu haft et utopisk skær over sig.
Udgivelsesdato: 4 juni 2009
Bidragets oversatte titel | Urban Agri_polis |
---|---|
Originalsprog | Dansk |
Tidsskrift | arkitekturM |
Vol/bind | 1 |
Udgave nummer | 5 |
Sider (fra-til) | 67 - 69 |
ISSN | 1903-6574 |
Status | Udgivet - 2009 |
Emneord
- planlægning
- arkitektur
- design
- agricultural buildings
- Urban design