Varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050: Netværk for energirenovering

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Resumé

  Som noget relativt nyt er der i bygningsreglementet indført krav til efterisolering af bygningsdele i forbindelse med den løbende renovering, som fx udskiftning af en tagbelægning. Hvor meget påvirker det netto-varmeforbruget frem til 2050, hvis der fortsættes med de gældende regler, og hvilken effekt har andre lignende skærpelser, hvis de indføres som et krav i bygningsreglementet?
  En beregningsmodel af den totale bygningsmasses netto-varmebehov er opbygget for at kunne besvare disse spørgsmål.
  Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er målrettet deltagerne i netværket for energirenovering, især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.
  Rapporten er den tredje i en række af rapporter som har beskæftiget sig med potentieller energibesparelser i det eksisterende byggeri. De to foregående er Potentielle energibesparelser i det eksisterende byggeri og Danske bygningers energibehov i 2050.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagSBI forlag
  Antal sider30
  ISBN (Elektronisk)978-87-92739-26-1
  Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
  StatusUdgivet - mar. 2013
  NavnSBI
  Nummer08
  Vol/bind2013

  Emneord

  • energibesparelser
  • renovering
  • Potentiale
  • Scenarier

  Citer dette

  @book{5d1118cb03194781956d0e0af85f402e,
  title = "Varmebesparelser ved l{\o}bende bygningsrenovering frem til 2050: Netv{\ae}rk for energirenovering",
  abstract = "Som noget relativt nyt er der i bygningsreglementet indf{\o}rt krav til efterisolering af bygningsdele i forbindelse med den l{\o}bende renovering, som fx udskiftning af en tagbel{\ae}gning. Hvor meget p{\aa}virker det netto-varmeforbruget frem til 2050, hvis der forts{\ae}ttes med de g{\ae}ldende regler, og hvilken effekt har andre lignende sk{\ae}rpelser, hvis de indf{\o}res som et krav i bygningsreglementet?En beregningsmodel af den totale bygningsmasses netto-varmebehov er opbygget for at kunne besvare disse sp{\o}rgsm{\aa}l.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er m{\aa}lrettet deltagerne i netv{\ae}rket for energirenovering, is{\ae}r byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.Rapporten er den tredje i en r{\ae}kke af rapporter som har besk{\ae}ftiget sig med potentieller energibesparelser i det eksisterende byggeri. De to foreg{\aa}ende er Potentielle energibesparelser i det eksisterende byggeri og Danske bygningers energibehov i 2050.",
  keywords = "energibesparelser, renovering, Potentiale, Scenarier",
  author = "Wittchen, {Kim Bjarne} and Jesper Kragh",
  year = "2013",
  month = "3",
  language = "Dansk",
  series = "SBI",
  publisher = "SBI forlag",
  number = "08",

  }

  Varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050 : Netværk for energirenovering. / Wittchen, Kim Bjarne; Kragh, Jesper.

  København : SBI forlag, 2013. 30 s. (SBI; Nr. 08, Bind 2013).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

  T2 - Netværk for energirenovering

  AU - Wittchen, Kim Bjarne

  AU - Kragh, Jesper

  PY - 2013/3

  Y1 - 2013/3

  N2 - Som noget relativt nyt er der i bygningsreglementet indført krav til efterisolering af bygningsdele i forbindelse med den løbende renovering, som fx udskiftning af en tagbelægning. Hvor meget påvirker det netto-varmeforbruget frem til 2050, hvis der fortsættes med de gældende regler, og hvilken effekt har andre lignende skærpelser, hvis de indføres som et krav i bygningsreglementet?En beregningsmodel af den totale bygningsmasses netto-varmebehov er opbygget for at kunne besvare disse spørgsmål.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er målrettet deltagerne i netværket for energirenovering, især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.Rapporten er den tredje i en række af rapporter som har beskæftiget sig med potentieller energibesparelser i det eksisterende byggeri. De to foregående er Potentielle energibesparelser i det eksisterende byggeri og Danske bygningers energibehov i 2050.

  AB - Som noget relativt nyt er der i bygningsreglementet indført krav til efterisolering af bygningsdele i forbindelse med den løbende renovering, som fx udskiftning af en tagbelægning. Hvor meget påvirker det netto-varmeforbruget frem til 2050, hvis der fortsættes med de gældende regler, og hvilken effekt har andre lignende skærpelser, hvis de indføres som et krav i bygningsreglementet?En beregningsmodel af den totale bygningsmasses netto-varmebehov er opbygget for at kunne besvare disse spørgsmål.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er målrettet deltagerne i netværket for energirenovering, især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.Rapporten er den tredje i en række af rapporter som har beskæftiget sig med potentieller energibesparelser i det eksisterende byggeri. De to foregående er Potentielle energibesparelser i det eksisterende byggeri og Danske bygningers energibehov i 2050.

  KW - energibesparelser

  KW - renovering

  KW - Potentiale

  KW - Scenarier

  M3 - Rapport

  T3 - SBI

  BT - Varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

  PB - SBI forlag

  CY - København

  ER -