Viden i bevægelse: Et studie af masterstuderende i spændingsfeltet mellem uddannelse og arbejdsplads

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

1430 Downloads (Pure)

Abstrakt

Denne afhandling beskæftiger sig med akademisk videreuddannelse – mere specifikt de universitære masteruddannelser. Gennem de seneste 20-30 år er interessen for og udbuddet af voksen- og videreuddannelse vokset støt (Wahlgren 2010). Efter- /videreuddannelse er i dag en integreret del af det danske arbejdsmarked og berører stort set alle arbejdsmarkedets aktører. Således deltog hver femte dansker i et voksen- eller videreuddannelsesforløb i 2010 (Arbejdernes Erhvervsråd 2012). Danskerne er blevet et folkefærd under uddannelse.
UdgivelsesstedAalborg
ForlagDet Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet
StatusUdgivet - 28 maj 2014

Bibliografisk note

Masteruddannelser - hvordan tages de i brug i erhvervslivet?
Denne ph.d.-afhandling undersøger koblingen mellem masteruddannelser og erhvervslivet. Gennem de seneste 20-30 år er interessen for og udbuddet af voksen- og videreuddannelse vokset støt.
Afhandlingen fokuserer på at analysere barrierer og sammenspil. Det konkluderes bl.a., at den største barriere mellem uddannelse og arbejde opstår hos arbejdspladsen. Dette skyldes hovedsageligt en mangel på interesse, da arbejdspladsen ofte ser uddannelse. som en investering der har til formål at holde på medarbejderen.

Udgivet: 2014

• Videreuddannelse