Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger

Jens Christoffersen, Kjeld Johnsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

1233 Downloads (Pure)

Resumé

Rapporten redegør for resultaterne af en omfattende spørgeskemaundersøgelse i 20 kontorbygninger. Opfattelser og vurderinger fra 1823 kontoransatte indgår i kortlægningen af brugernes ønsker og præferencer vedrørende vinduesudformning, udsigt, dagslys, sollys og kunstlys. Undersøgelsen bidrager til en større indsigt i vinduers betydning for kontoransattes arbejdsmiljø og trivsel og vil kunne indgå i grundlaget for miljømæssige vejledninger og bygningsbestemmelser. Rapporten henvender sig til projekterende ingeniører og arkitekter, kontor- og servicevirksomheder, bedriftssundhedstjenster og byggemyndigheder samt myndigheder, der er ansvarlige for byggelovgivning og energiplanlægning.
Bidragets oversatte titelWindows and daylight - a post-occupancy evaluation of offices
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedHørsholm
ForlagSBI forlag
Antal sider71
ISBN (Trykt)87-563-1029-3
StatusUdgivet - 1999
NavnSBI-rapport
Vol/bind318
ISSN0573-9985

Fingerprint

Office buildings
Lighting
Health
Engineers
Planning

Emneord

 • vinduer
 • indeklima
 • kontorbygninger
 • dagslys
 • belysningsteknik
 • lyslære
 • windows
 • indoor climate
 • office buildings
 • daylight
 • lighting technology
 • optics

Citer dette

Christoffersen, J., & Johnsen, K. (1999). Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger. Hørsholm: SBI forlag. SBI-rapport, Bind. 318
Christoffersen, Jens ; Johnsen, Kjeld. / Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger. Hørsholm : SBI forlag, 1999. 71 s. (SBI-rapport, Bind 318).
@book{0c3cf290165e11dca5a4000ea68e967b,
title = "Vinduer og dagslys - en feltunders{\o}gelse i kontorbygninger",
abstract = "Rapporten redeg{\o}r for resultaterne af en omfattende sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse i 20 kontorbygninger. Opfattelser og vurderinger fra 1823 kontoransatte indg{\aa}r i kortl{\ae}gningen af brugernes {\o}nsker og pr{\ae}ferencer vedr{\o}rende vinduesudformning, udsigt, dagslys, sollys og kunstlys. Unders{\o}gelsen bidrager til en st{\o}rre indsigt i vinduers betydning for kontoransattes arbejdsmilj{\o} og trivsel og vil kunne indg{\aa} i grundlaget for milj{\o}m{\ae}ssige vejledninger og bygningsbestemmelser. Rapporten henvender sig til projekterende ingeni{\o}rer og arkitekter, kontor- og servicevirksomheder, bedriftssundhedstjenster og byggemyndigheder samt myndigheder, der er ansvarlige for byggelovgivning og energiplanl{\ae}gning.",
keywords = "vinduer, indeklima, kontorbygninger, dagslys, belysningsteknik, lysl{\ae}re, windows, indoor climate, office buildings, daylight, lighting technology, optics",
author = "Jens Christoffersen and Kjeld Johnsen",
year = "1999",
language = "Dansk",
isbn = "87-563-1029-3",
publisher = "SBI forlag",

}

Christoffersen, J & Johnsen, K 1999, Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger. SBI-rapport, bind 318, SBI forlag, Hørsholm.

Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger. / Christoffersen, Jens; Johnsen, Kjeld.

Hørsholm : SBI forlag, 1999. 71 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger

AU - Christoffersen, Jens

AU - Johnsen, Kjeld

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Rapporten redegør for resultaterne af en omfattende spørgeskemaundersøgelse i 20 kontorbygninger. Opfattelser og vurderinger fra 1823 kontoransatte indgår i kortlægningen af brugernes ønsker og præferencer vedrørende vinduesudformning, udsigt, dagslys, sollys og kunstlys. Undersøgelsen bidrager til en større indsigt i vinduers betydning for kontoransattes arbejdsmiljø og trivsel og vil kunne indgå i grundlaget for miljømæssige vejledninger og bygningsbestemmelser. Rapporten henvender sig til projekterende ingeniører og arkitekter, kontor- og servicevirksomheder, bedriftssundhedstjenster og byggemyndigheder samt myndigheder, der er ansvarlige for byggelovgivning og energiplanlægning.

AB - Rapporten redegør for resultaterne af en omfattende spørgeskemaundersøgelse i 20 kontorbygninger. Opfattelser og vurderinger fra 1823 kontoransatte indgår i kortlægningen af brugernes ønsker og præferencer vedrørende vinduesudformning, udsigt, dagslys, sollys og kunstlys. Undersøgelsen bidrager til en større indsigt i vinduers betydning for kontoransattes arbejdsmiljø og trivsel og vil kunne indgå i grundlaget for miljømæssige vejledninger og bygningsbestemmelser. Rapporten henvender sig til projekterende ingeniører og arkitekter, kontor- og servicevirksomheder, bedriftssundhedstjenster og byggemyndigheder samt myndigheder, der er ansvarlige for byggelovgivning og energiplanlægning.

KW - vinduer

KW - indeklima

KW - kontorbygninger

KW - dagslys

KW - belysningsteknik

KW - lyslære

KW - windows

KW - indoor climate

KW - office buildings

KW - daylight

KW - lighting technology

KW - optics

M3 - Bog

SN - 87-563-1029-3

BT - Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Christoffersen J, Johnsen K. Vinduer og dagslys - en feltundersøgelse i kontorbygninger. Hørsholm: SBI forlag, 1999. 71 s. (SBI-rapport, Bind 318).