Virkelighedsfilosofi: Del I: Virkelighedskonstruktion

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Bogens overvejelser søger at finde nye veje til en grundlæggende forståelse af menneskelig væren-til i en foranderlig verden af ting og hændelser. Vi forstår vores tilværelse, når det, der virker på os, og hvordan vi virker på det, giver mening og får værdi for os. Mening og værdi ved det, der findes og sker, er ikke givet på forhånd. Det er en eksistentiel opgave – for mennesker og andre bevidst-værende væsener – gennem egen aktivitet at gøre det, der findes og sker, menings- og værdifuldt.

Bogens første del handler om, hvordan en filosofi, der forstår sig selv som virkelighedskonstruktion, kan se ud. Bogens anden del fortsætter disse overvejelser mhp. spørgsmålet, hvilken logik en sådan filosofi ville kræve. Den handler derfor om virkelighedslogik.
OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider279
ISBN (Trykt)978-87-7112-591-7
StatusUdgivet - 2016

Citer dette

Zeller, J. (2016). Virkelighedsfilosofi: Del I: Virkelighedskonstruktion. (1 udg.) Aalborg Universitetsforlag.
Zeller, Jörg. / Virkelighedsfilosofi : Del I: Virkelighedskonstruktion. 1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2016. 279 s.
@book{1c845089b6e3497485745f0cd248f513,
title = "Virkelighedsfilosofi: Del I: Virkelighedskonstruktion",
abstract = "Bogens overvejelser s{\o}ger at finde nye veje til en grundl{\ae}ggende forst{\aa}else af menneskelig v{\ae}ren-til i en foranderlig verden af ting og h{\ae}ndelser. Vi forst{\aa}r vores tilv{\ae}relse, n{\aa}r det, der virker p{\aa} os, og hvordan vi virker p{\aa} det, giver mening og f{\aa}r v{\ae}rdi for os. Mening og v{\ae}rdi ved det, der findes og sker, er ikke givet p{\aa} forh{\aa}nd. Det er en eksistentiel opgave – for mennesker og andre bevidst-v{\ae}rende v{\ae}sener – gennem egen aktivitet at g{\o}re det, der findes og sker, menings- og v{\ae}rdifuldt.Bogens f{\o}rste del handler om, hvordan en filosofi, der forst{\aa}r sig selv som virkelighedskonstruktion, kan se ud. Bogens anden del forts{\ae}tter disse overvejelser mhp. sp{\o}rgsm{\aa}let, hvilken logik en s{\aa}dan filosofi ville kr{\ae}ve. Den handler derfor om virkelighedslogik.",
author = "J{\"o}rg Zeller",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-591-7",
volume = "1",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1",

}

Zeller, J 2016, Virkelighedsfilosofi: Del I: Virkelighedskonstruktion. bind 1, 1 udg, Aalborg Universitetsforlag.

Virkelighedsfilosofi : Del I: Virkelighedskonstruktion. / Zeller, Jörg.

1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2016. 279 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Virkelighedsfilosofi

T2 - Del I: Virkelighedskonstruktion

AU - Zeller, Jörg

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Bogens overvejelser søger at finde nye veje til en grundlæggende forståelse af menneskelig væren-til i en foranderlig verden af ting og hændelser. Vi forstår vores tilværelse, når det, der virker på os, og hvordan vi virker på det, giver mening og får værdi for os. Mening og værdi ved det, der findes og sker, er ikke givet på forhånd. Det er en eksistentiel opgave – for mennesker og andre bevidst-værende væsener – gennem egen aktivitet at gøre det, der findes og sker, menings- og værdifuldt.Bogens første del handler om, hvordan en filosofi, der forstår sig selv som virkelighedskonstruktion, kan se ud. Bogens anden del fortsætter disse overvejelser mhp. spørgsmålet, hvilken logik en sådan filosofi ville kræve. Den handler derfor om virkelighedslogik.

AB - Bogens overvejelser søger at finde nye veje til en grundlæggende forståelse af menneskelig væren-til i en foranderlig verden af ting og hændelser. Vi forstår vores tilværelse, når det, der virker på os, og hvordan vi virker på det, giver mening og får værdi for os. Mening og værdi ved det, der findes og sker, er ikke givet på forhånd. Det er en eksistentiel opgave – for mennesker og andre bevidst-værende væsener – gennem egen aktivitet at gøre det, der findes og sker, menings- og værdifuldt.Bogens første del handler om, hvordan en filosofi, der forstår sig selv som virkelighedskonstruktion, kan se ud. Bogens anden del fortsætter disse overvejelser mhp. spørgsmålet, hvilken logik en sådan filosofi ville kræve. Den handler derfor om virkelighedslogik.

UR - http://aauforlag.dk/UserFiles/file/Laseprove_Virkelighedsfilosofi_del1.pdf

M3 - Bog

SN - 978-87-7112-591-7

VL - 1

BT - Virkelighedsfilosofi

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -

Zeller J. Virkelighedsfilosofi: Del I: Virkelighedskonstruktion. 1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2016. 279 s.