Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

TitelDen Danske Ledelsesakademi
ForlagDansk Ledelsesakademi
Publikationsdato6 dec. 2010
StatusUdgivet - 6 dec. 2010
BegivenhedEt snit gennem dansk ledelse. - Aalborg, Danmark
Varighed: 6 dec. 20107 dec. 2010

Konference

KonferenceEt snit gennem dansk ledelse.
LandDanmark
ByAalborg
Periode06/12/201007/12/2010

@inproceedings{eef6c903947f422989eb5897cd5f655c,
title = "Virksomhed-universitets-samarbejde om radikal innovation: Et casestudie om muligheder og udfordringer.",
abstract = "Der har i den samfundsm{\ae}ssige debat s{\aa}vel som i den akademiske litteratur v{\ae}ret et r{\ae}-sonnement, der g{\aa}r p{\aa} at virksomheder kan f{\aa} gavn at indg{\aa} samarbejde med universiteter – specielt fordi et s{\aa}dant samarbejde antages at kunne bidrage til nye, radikale innovationer. R{\ae}sonnementet er underbygget af kvantitative, statistiske unders{\o}gelser, og der findes ogs{\aa} en del henvisninger til markante innovationer, som er baseret p{\aa} et virksomheds-universitets-samarbejde. Men innovationer er ikke ”manna fra himlen”. Innovation er ret beset en proces, hvilket ikke rigtig indfanges i statistiske studier eller i henvisninger til slutresultater af succes-rige samarbejdsprocesser. Da vi hverken i samfundsdebatten eller i den akademiske litteratur har kunnet identificere kvalitative casestudier med et dedikeret procesperspektiv p{\aa} virk-somheds-universitets-samarbejde vil vi i dette paper bidrage til samfundsdebatten s{\aa}vel som den akademiske litteratur gennem et s{\aa}dant eksplorativt casestudie. Casestudiet underbygger at der er markant innovationspotentiale i virksomheds-universitets-samarbejde, men det viser ogs{\aa} at der undervejs i processen har v{\ae}ret problemer og udfordringer, som partnerne har m{\aa}ttet forholde sig til og h{\aa}ndtere bedst muligt.",
author = "Nielsen, {Ren{\'e} Nesgaard} and Frank Gertsen",
year = "2010",
month = "12",
day = "6",
booktitle = "Den Danske Ledelsesakademi",
publisher = "Dansk Ledelsesakademi",

Nielsen, RN & Gertsen, F 2010, Virksomhed-universitets-samarbejde om radikal innovation: Et casestudie om muligheder og udfordringer. i Den Danske Ledelsesakademi. Dansk Ledelsesakademi, Et snit gennem dansk ledelse., Aalborg, Danmark, 06/12/2010.

Virksomhed-universitets-samarbejde om radikal innovation: Et casestudie om muligheder og udfordringer. / Nielsen, René Nesgaard; Gertsen, Frank.

Den Danske Ledelsesakademi. Dansk Ledelsesakademi, 2010.

TY - GEN

T1 - Virksomhed-universitets-samarbejde om radikal innovation: Et casestudie om muligheder og udfordringer.

AU - Nielsen, René Nesgaard

AU - Gertsen, Frank

PY - 2010/12/6

Y1 - 2010/12/6

N2 - Der har i den samfundsmæssige debat såvel som i den akademiske litteratur været et ræ-sonnement, der går på at virksomheder kan få gavn at indgå samarbejde med universiteter – specielt fordi et sådant samarbejde antages at kunne bidrage til nye, radikale innovationer. Ræsonnementet er underbygget af kvantitative, statistiske undersøgelser, og der findes også en del henvisninger til markante innovationer, som er baseret på et virksomheds-universitets-samarbejde. Men innovationer er ikke ”manna fra himlen”. Innovation er ret beset en proces, hvilket ikke rigtig indfanges i statistiske studier eller i henvisninger til slutresultater af succes-rige samarbejdsprocesser. Da vi hverken i samfundsdebatten eller i den akademiske litteratur har kunnet identificere kvalitative casestudier med et dedikeret procesperspektiv på virk-somheds-universitets-samarbejde vil vi i dette paper bidrage til samfundsdebatten såvel som den akademiske litteratur gennem et sådant eksplorativt casestudie. Casestudiet underbygger at der er markant innovationspotentiale i virksomheds-universitets-samarbejde, men det viser også at der undervejs i processen har været problemer og udfordringer, som partnerne har måttet forholde sig til og håndtere bedst muligt.

AB - Der har i den samfundsmæssige debat såvel som i den akademiske litteratur været et ræ-sonnement, der går på at virksomheder kan få gavn at indgå samarbejde med universiteter – specielt fordi et sådant samarbejde antages at kunne bidrage til nye, radikale innovationer. Ræsonnementet er underbygget af kvantitative, statistiske undersøgelser, og der findes også en del henvisninger til markante innovationer, som er baseret på et virksomheds-universitets-samarbejde. Men innovationer er ikke ”manna fra himlen”. Innovation er ret beset en proces, hvilket ikke rigtig indfanges i statistiske studier eller i henvisninger til slutresultater af succes-rige samarbejdsprocesser. Da vi hverken i samfundsdebatten eller i den akademiske litteratur har kunnet identificere kvalitative casestudier med et dedikeret procesperspektiv på virk-somheds-universitets-samarbejde vil vi i dette paper bidrage til samfundsdebatten såvel som den akademiske litteratur gennem et sådant eksplorativt casestudie. Casestudiet underbygger at der er markant innovationspotentiale i virksomheds-universitets-samarbejde, men det viser også at der undervejs i processen har været problemer og udfordringer, som partnerne har måttet forholde sig til og håndtere bedst muligt.

M3 - Konferenceartikel i proceeding

BT - Den Danske Ledelsesakademi