Vordingborgmøde om tilgængelighed

Lone Sigbrand, Lone Malmborg, Tue Byskov Bøtkjær

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Tue Byskov Bøtkjær, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, henholdsvis formand for Det Centrale Handicapråd og rådsmedlemmer, rådgiver i Statens Byggeforskningsinstitut og lektor på IT-Universitetet i København, skriver i et debatindlæg, at en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilgængelighed, selvom de har været lovpligtige siden 2008. Endvidere er der også problemer med tilgængeligheden til offentlige myndigheders hjemmesider. De påpeger, at når tilgængeligheden halter, så går det især ud over personer med handicap, og at man i større grad bør inddrage borgere, når man skal skabe effektive løsninger.
OriginalsprogDansk
TidsskriftSjaellandske
Sider (fra-til)15
Antal sider1
ISSN1901-1504
StatusUdgivet - 4 jan. 2013

Citer dette

Sigbrand, L., Malmborg, L., & Byskov Bøtkjær, T. (2013). Vordingborgmøde om tilgængelighed. Sjaellandske, 15.
Sigbrand, Lone ; Malmborg, Lone ; Byskov Bøtkjær, Tue. / Vordingborgmøde om tilgængelighed. I: Sjaellandske. 2013 ; s. 15.
@article{ee250a4855064e35acfb86f96ab21164,
title = "Vordingborgm{\o}de om tilg{\ae}ngelighed",
abstract = "Tue Byskov B{\o}tkj{\ae}r, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, henholdsvis formand for Det Centrale Handicapr{\aa}d og r{\aa}dsmedlemmer, r{\aa}dgiver i Statens Byggeforskningsinstitut og lektor p{\aa} IT-Universitetet i K{\o}benhavn, skriver i et debatindl{\ae}g, at en unders{\o}gelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilg{\ae}ngelighed, selvom de har v{\ae}ret lovpligtige siden 2008. Endvidere er der ogs{\aa} problemer med tilg{\ae}ngeligheden til offentlige myndigheders hjemmesider. De p{\aa}peger, at n{\aa}r tilg{\ae}ngeligheden halter, s{\aa} g{\aa}r det is{\ae}r ud over personer med handicap, og at man i st{\o}rre grad b{\o}r inddrage borgere, n{\aa}r man skal skabe effektive l{\o}sninger.",
author = "Lone Sigbrand and Lone Malmborg and {Byskov B{\o}tkj{\ae}r}, Tue",
year = "2013",
month = "1",
day = "4",
language = "Dansk",
pages = "15",
journal = "Sjaellandske",
issn = "1901-1504",
publisher = "Sjaellandske Medier A/S",

}

Sigbrand, L, Malmborg, L & Byskov Bøtkjær, T 2013, 'Vordingborgmøde om tilgængelighed' Sjaellandske, s. 15.

Vordingborgmøde om tilgængelighed. / Sigbrand, Lone; Malmborg, Lone; Byskov Bøtkjær, Tue.

I: Sjaellandske, 04.01.2013, s. 15.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Vordingborgmøde om tilgængelighed

AU - Sigbrand, Lone

AU - Malmborg, Lone

AU - Byskov Bøtkjær, Tue

PY - 2013/1/4

Y1 - 2013/1/4

N2 - Tue Byskov Bøtkjær, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, henholdsvis formand for Det Centrale Handicapråd og rådsmedlemmer, rådgiver i Statens Byggeforskningsinstitut og lektor på IT-Universitetet i København, skriver i et debatindlæg, at en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilgængelighed, selvom de har været lovpligtige siden 2008. Endvidere er der også problemer med tilgængeligheden til offentlige myndigheders hjemmesider. De påpeger, at når tilgængeligheden halter, så går det især ud over personer med handicap, og at man i større grad bør inddrage borgere, når man skal skabe effektive løsninger.

AB - Tue Byskov Bøtkjær, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, henholdsvis formand for Det Centrale Handicapråd og rådsmedlemmer, rådgiver i Statens Byggeforskningsinstitut og lektor på IT-Universitetet i København, skriver i et debatindlæg, at en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilgængelighed, selvom de har været lovpligtige siden 2008. Endvidere er der også problemer med tilgængeligheden til offentlige myndigheders hjemmesider. De påpeger, at når tilgængeligheden halter, så går det især ud over personer med handicap, og at man i større grad bør inddrage borgere, når man skal skabe effektive løsninger.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 15

JO - Sjaellandske

JF - Sjaellandske

SN - 1901-1504

ER -

Sigbrand L, Malmborg L, Byskov Bøtkjær T. Vordingborgmøde om tilgængelighed. Sjaellandske. 2013 jan 4;15.