Vores to snarlige parlamentsvalg og cirkulær økonomi

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

Store dele af den danske miljøregulering fremmer ikke de dele af cirkulær økonomi, der har fokus på længere produktlevetid og genbrug.
Derfor er begge nært forestående valg - til EU’s Europa-Parlament og til Folketinget - vigtige for cirkulær økonomis fremtid i EU og i Danmark. Europa-Parlamentet er vigtigt for udviklingen af regulering med betydning for cirkulær økonomi som affaldsdirektivet, emballagedirektivet, ecodesign direktivet og WEEE-direktivet, og valget til Folketinget er vigtigt for den meget væsentlige nationale implementering af bl.a. disse direktiver.
Noget af det næste, der reguleringsmæssigt skal ske i Danmark med betydning for cirkulær økonomi, er udviklingen og implementeringen af den næste danske nationale affaldsplan, som skal laves senest i 2020 som en del af implementeringen af bl.a. affaldsdirektivet. Blogindlægget lægger op til diskussion af hvad den kommende nationale affaldsplan bør indeholde og herunder betydningen af EU-regulering og dansk regulering.
Bidragets oversatte titelOur two upcoming parliamentary elections and circular elections
OriginalsprogDansk
Publikationsdato23 maj 2019
UdgiverIngeniøren
Antal sider4
StatusUdgivet - 23 maj 2019

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Vores to snarlige parlamentsvalg og cirkulær økonomi'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater