Vores to snarlige parlamentsvalg og cirkulær økonomi

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Store dele af den danske miljøregulering fremmer ikke de dele af cirkulær økonomi, der har fokus på længere produktlevetid og genbrug.
Derfor er begge nært forestående valg - til EU’s Europa-Parlament og til Folketinget - vigtige for cirkulær økonomis fremtid i EU og i Danmark. Europa-Parlamentet er vigtigt for udviklingen af regulering med betydning for cirkulær økonomi som affaldsdirektivet, emballagedirektivet, ecodesign direktivet og WEEE-direktivet, og valget til Folketinget er vigtigt for den meget væsentlige nationale implementering af bl.a. disse direktiver.
Noget af det næste, der reguleringsmæssigt skal ske i Danmark med betydning for cirkulær økonomi, er udviklingen og implementeringen af den næste danske nationale affaldsplan, som skal laves senest i 2020 som en del af implementeringen af bl.a. affaldsdirektivet. Blogindlægget lægger op til diskussion af hvad den kommende nationale affaldsplan bør indeholde og herunder betydningen af EU-regulering og dansk regulering.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato23 maj 2019
UdgiverIngeniøren
Antal sider4
StatusUdgivet - 23 maj 2019

Fingerprint

parliamentary election
EU
election

Citer dette

@misc{4acf431d65f54be2a9aecc5b516d0fcf,
title = "Vores to snarlige parlamentsvalg og cirkul{\ae}r {\o}konomi",
abstract = "Store dele af den danske milj{\o}regulering fremmer ikke de dele af cirkul{\ae}r {\o}konomi, der har fokus p{\aa} l{\ae}ngere produktlevetid og genbrug. Derfor er begge n{\ae}rt forest{\aa}ende valg - til EU’s Europa-Parlament og til Folketinget - vigtige for cirkul{\ae}r {\o}konomis fremtid i EU og i Danmark. Europa-Parlamentet er vigtigt for udviklingen af regulering med betydning for cirkul{\ae}r {\o}konomi som affaldsdirektivet, emballagedirektivet, ecodesign direktivet og WEEE-direktivet, og valget til Folketinget er vigtigt for den meget v{\ae}sentlige nationale implementering af bl.a. disse direktiver.Noget af det n{\ae}ste, der reguleringsm{\ae}ssigt skal ske i Danmark med betydning for cirkul{\ae}r {\o}konomi, er udviklingen og implementeringen af den n{\ae}ste danske nationale affaldsplan, som skal laves senest i 2020 som en del af implementeringen af bl.a. affaldsdirektivet. Blogindl{\ae}gget l{\ae}gger op til diskussion af hvad den kommende nationale affaldsplan b{\o}r indeholde og herunder betydningen af EU-regulering og dansk regulering.",
keywords = "Affaldsdirektiv, emballagedirektiv, WEEE-direktiv, ecodesign-direktiv, gr{\o}nt nationalregnskab, Plastemballage, Elektronikaffald, elektroniske produkter",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
year = "2019",
month = "5",
day = "23",
language = "Dansk",
publisher = "Ingeni{\o}ren",
type = "Other",

}

Vores to snarlige parlamentsvalg og cirkulær økonomi. / Jørgensen, Michael Søgaard.

4 s. Ingeniøren. 2019, Blog post.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Vores to snarlige parlamentsvalg og cirkulær økonomi

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

PY - 2019/5/23

Y1 - 2019/5/23

N2 - Store dele af den danske miljøregulering fremmer ikke de dele af cirkulær økonomi, der har fokus på længere produktlevetid og genbrug. Derfor er begge nært forestående valg - til EU’s Europa-Parlament og til Folketinget - vigtige for cirkulær økonomis fremtid i EU og i Danmark. Europa-Parlamentet er vigtigt for udviklingen af regulering med betydning for cirkulær økonomi som affaldsdirektivet, emballagedirektivet, ecodesign direktivet og WEEE-direktivet, og valget til Folketinget er vigtigt for den meget væsentlige nationale implementering af bl.a. disse direktiver.Noget af det næste, der reguleringsmæssigt skal ske i Danmark med betydning for cirkulær økonomi, er udviklingen og implementeringen af den næste danske nationale affaldsplan, som skal laves senest i 2020 som en del af implementeringen af bl.a. affaldsdirektivet. Blogindlægget lægger op til diskussion af hvad den kommende nationale affaldsplan bør indeholde og herunder betydningen af EU-regulering og dansk regulering.

AB - Store dele af den danske miljøregulering fremmer ikke de dele af cirkulær økonomi, der har fokus på længere produktlevetid og genbrug. Derfor er begge nært forestående valg - til EU’s Europa-Parlament og til Folketinget - vigtige for cirkulær økonomis fremtid i EU og i Danmark. Europa-Parlamentet er vigtigt for udviklingen af regulering med betydning for cirkulær økonomi som affaldsdirektivet, emballagedirektivet, ecodesign direktivet og WEEE-direktivet, og valget til Folketinget er vigtigt for den meget væsentlige nationale implementering af bl.a. disse direktiver.Noget af det næste, der reguleringsmæssigt skal ske i Danmark med betydning for cirkulær økonomi, er udviklingen og implementeringen af den næste danske nationale affaldsplan, som skal laves senest i 2020 som en del af implementeringen af bl.a. affaldsdirektivet. Blogindlægget lægger op til diskussion af hvad den kommende nationale affaldsplan bør indeholde og herunder betydningen af EU-regulering og dansk regulering.

KW - Affaldsdirektiv

KW - emballagedirektiv

KW - WEEE-direktiv

KW - ecodesign-direktiv

KW - grønt nationalregnskab

KW - Plastemballage

KW - Elektronikaffald

KW - elektroniske produkter

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Ingeniøren

ER -