Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Resumé

  Rapporten fremlægger en vurdering af potentialet for energiforbedringer i eksisterende boliger baseret på beregninger. Vurdering viser, at det vil være muligt at spare mindst 30 PJ ved at isolere ydervægge, gulve, tage og forbedre vinduer i eksisterende boliger. Besparelsespotentialet er afhængigt af boligens opførelsesår og type. De største energibesparelser kan opnås i de ældste boliger, bygget før 1930, men også i gruppen af parcelhuse opført i perioden 1961 til 1972 er der store besparelser at hente. Generelt er besparelsespotentialet størst i parcelhuse fordi de udgør næsten halvdelen af det samlede beboede areal.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedHørsholm
  ForlagSBI forlag
  Antal sider56
  ISBN (Trykt)8756312024
  StatusUdgivet - 2004
  NavnBy og Byg Dokumentation
  Nummer057
  ISSN1600-8022

  Emneord

  • energiforbrug
  • boliger
  • varmetab
  • varmeforbrug
  • energibalance
  • energy consumption
  • dwellings
  • heat loss

  Citer dette

  Wittchen, K. B. (2004). Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger. Hørsholm: SBI forlag. By og Byg Dokumentation, Nr. 057
  Wittchen, Kim Bjarne. / Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger. Hørsholm : SBI forlag, 2004. 56 s. (By og Byg Dokumentation; Nr. 057).
  @book{13d18f70165e11dca5a4000ea68e967b,
  title = "Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger",
  abstract = "Rapporten freml{\ae}gger en vurdering af potentialet for energiforbedringer i eksisterende boliger baseret p{\aa} beregninger. Vurdering viser, at det vil v{\ae}re muligt at spare mindst 30 PJ ved at isolere yderv{\ae}gge, gulve, tage og forbedre vinduer i eksisterende boliger. Besparelsespotentialet er afh{\ae}ngigt af boligens opf{\o}relses{\aa}r og type. De st{\o}rste energibesparelser kan opn{\aa}s i de {\ae}ldste boliger, bygget f{\o}r 1930, men ogs{\aa} i gruppen af parcelhuse opf{\o}rt i perioden 1961 til 1972 er der store besparelser at hente. Generelt er besparelsespotentialet st{\o}rst i parcelhuse fordi de udg{\o}r n{\ae}sten halvdelen af det samlede beboede areal.",
  keywords = "energiforbrug, boliger, varmetab, varmeforbrug, energibalance, energy consumption, dwellings, heat loss",
  author = "Wittchen, {Kim Bjarne}",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  isbn = "8756312024",
  series = "By og Byg Dokumentation",
  number = "057",
  publisher = "SBI forlag",

  }

  Wittchen, KB 2004, Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger. By og Byg Dokumentation, nr. 057, SBI forlag, Hørsholm.

  Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger. / Wittchen, Kim Bjarne.

  Hørsholm : SBI forlag, 2004. 56 s. (By og Byg Dokumentation; Nr. 057).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger

  AU - Wittchen, Kim Bjarne

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Rapporten fremlægger en vurdering af potentialet for energiforbedringer i eksisterende boliger baseret på beregninger. Vurdering viser, at det vil være muligt at spare mindst 30 PJ ved at isolere ydervægge, gulve, tage og forbedre vinduer i eksisterende boliger. Besparelsespotentialet er afhængigt af boligens opførelsesår og type. De største energibesparelser kan opnås i de ældste boliger, bygget før 1930, men også i gruppen af parcelhuse opført i perioden 1961 til 1972 er der store besparelser at hente. Generelt er besparelsespotentialet størst i parcelhuse fordi de udgør næsten halvdelen af det samlede beboede areal.

  AB - Rapporten fremlægger en vurdering af potentialet for energiforbedringer i eksisterende boliger baseret på beregninger. Vurdering viser, at det vil være muligt at spare mindst 30 PJ ved at isolere ydervægge, gulve, tage og forbedre vinduer i eksisterende boliger. Besparelsespotentialet er afhængigt af boligens opførelsesår og type. De største energibesparelser kan opnås i de ældste boliger, bygget før 1930, men også i gruppen af parcelhuse opført i perioden 1961 til 1972 er der store besparelser at hente. Generelt er besparelsespotentialet størst i parcelhuse fordi de udgør næsten halvdelen af det samlede beboede areal.

  KW - energiforbrug

  KW - boliger

  KW - varmetab

  KW - varmeforbrug

  KW - energibalance

  KW - energy consumption

  KW - dwellings

  KW - heat loss

  M3 - Rapport

  SN - 8756312024

  T3 - By og Byg Dokumentation

  BT - Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger

  PB - SBI forlag

  CY - Hørsholm

  ER -

  Wittchen KB. Vurdering af potentialet for varmebesparelser i eksisterende boliger. Hørsholm: SBI forlag, 2004. 56 s. (By og Byg Dokumentation; Nr. 057).