Øget økologi i det offentlige: Fakta, udfordringer og potentialer i Danmark og i Nordjylland

  • Bent Egberg Mikkelsen (Lecturer)

Activity: Talks and presentationsTalks and presentations in private or public companies

Description

Abstrakt: Fremme af anvendelsen af økologiske råvarer og produkter i det offentlige står højt på agendaen i Danmark. Således også i Nordjylland Baggrunden for dette indlæg er AAU’ s mangeårige arbejde som Danmarks førende videnscenter for den offentlige mad herunder projekterne Ekologika1, FoodServInSPIRE2 og Foodtura3 og den viden de tre projekter har genereret af viden om omstilling til økologi for storkøkkener. Indlægget fokuserer på fakta, udfordringer og potentialer i Danmark og i Nordjylland og tre vigtige temaer: indkøbsaftalerne, måling og tælling samt udfordringen i at skabe merværdi for slutbrugerne. Det diskuterer de særlige forudsætninger, der eksisterer i regionen Nord og nogle af de perspektiver der findes for innovative fødevareindkøb i det offentlige. Indlægget sætter region Nord ind på det økologisk Danmarks kort
1 www.ekologika.aau.dk
2 www.foodservinspire.aau.dk
3 www.foodtura.aau.dk
Period18 Sept 2014
Held atUnknown external organisation