børne- og undervisningsministerens It-rådgivningsgruppe (External organisation)

Levinsen, K. (Member)

  Activity: MembershipsMembership of committees, commissions, boards, councils, associations, organisations, or similar

  Description

  Rådgivningsgruppen skal inspirere og medvirke til at perspektivere børne- og undervisningsministerens initiativer på området og har ingen beslutningskompetence.
  Rådgivningsgruppen vil kunne rådgive om spørgsmål som for eksempel:
  • Hvordan kan it understøtte, at alle elever får det optimale udbytte af undervisningen uanset køn, etnisk og social baggrund og forudsætninger for uddannelse i øvrigt?
  • Hvordan kan it bidrage til øget inklusion og styrkelse af almenundervisningen, herunder en syrkelse af elevernes faglige og alsidige kompetencer?
  • Hvordan bygger folkeskolen bedst muligt bro til de digitale kompetencer, som børn og unge har med sig fra deres liv uden for skolen?
  • Hvad ved vi om digitale læringsprocesser og -ressourcer i undervisningen, og hvordan får vi spredt viden om, hvad der virker digitalt til praksis?
  • Hvordan kan it og sociale medier bidrage til bedre sammenhænge i tilbuddene til børn og unge, herunder i overgangen fra dagtilbud til skole og fra skole til ungdomsuddannelse?
  Rådgivningsgruppen sammensættes af personer med baggrund i forskning, uddannelsessektoren, erhvervsliv og frivillige organisationer, idet det lægges vægt på indgående kendskab til digitale læreprocesser og viden om den digitale udviklings udfordringer og muligheder i en pædagogisk og læringsmæssig sammenhæng.

  Body type: rådgivning
  Period2012 - 2014
  Held atbørne- og undervisningsministerens It-rådgivningsgruppe