Har sociale medier gjort byudviklingen mere demokratisk?

Activity: Talks and presentationsTalks and presentations in private or public companies

Description

Det var vildt, da det lykkedes aktivister at mobilisere og bremse et ellers planlagt byudviklingsprojekt på Amager Fælled. Sociale medier spillede en helt afgørende rolle, og det gør de efterhånden i meget af debatten om byudvikling. Eller gør de?

For mens især facebook har sat forstærker til nogle stemmer, der tidligere ikke blev hørt, er der også mange, der helt fravælger debatten, fordi tonen er blevet for hård og mange beskylder netop de sociale medier for at være med til at polarisere debatten. Men gør de faktisk det? Er det sandt at algoritmerne skaber ekkokamre og hvordan balancerer vi egentlig mellem følelser og fakta?

Det forsøgte vi at få svar på til Dansk Arkitektur Centers ugentlige live-event, MorgenDAC, der i denne uge fandt sted i en propfyldt sal på Københavns Museum. Her havde vi invitereret Anders Kristian Munk og Mads Vestergaard og et veloplagt publikum. Anders er forsker på Aalborg universitet og har skrevet bogen ”Mapping Controvercies” og Mads er filosof og står bag bogen ”Fake News: Når virkeligheden taber”. Anne Katrine Harders er vært og podcasten er produceret i samarbejde med Munck Studios.

Period23 Nov 2022
Held atDansk Arkitektur Center, Denmark
Degree of RecognitionNational

Keywords

  • social media
  • urban planning
  • controversy mapping
  • democracy