Boblen: Kultur E17 - Tæller fanfiction som litteratur

Press/Media: Press / Media

Description

I fanfiction tager fans deres yndlingskarakterer fra bøger og film og skriver alternative, ofte romantiske og erotiske, historier om dem. De seneste år er fanfiction gået fra at være et subkulturelt fænomen i internettets afkroge til at blive store publikumssuccesser i populærkulturen. Men hvem ejer historien, når den er opstået i et fælles internetmiljø med mange anonyme forfattere? Hvorfor bliver det ofte set som noget kikset at skrive fanfiction? Hvordan udfordrer fanfiction vores gængse idéer om, hvad litteratur er og skal være?

Medvirkende: Thessa Jensen og Cecilie Kjølholt.

Programmet er produceret af Danske Studerendes Fællesråd.
Programmets værter er Clara Eddy, Sofie Rechendorff Andersen og Veronika Ahrensbøll Schultz. Programmet er redigeret af Toke Dahler og tilrettelagt i samarbejde med Frederikke Kaal Laustsen.

Period22 Jul 2020

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleBoblen: Kultur E17 - Tæller fanfiktion som litteratur
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletRadio Loud
  Media typePodcast
  Duration/Length/Size55 minutes
  Country/TerritoryDenmark
  Date22/07/2020
  DescriptionI fanfiction tager fans deres yndlingskarakterer fra bøger og film og skriver alternative, ofte romantiske og erotiske, historier om dem. De seneste år er fanfiction gået fra at være et subkulturelt fænomen i internettets afkroge til at blive store publikumssuccesser i populærkulturen. Men hvem ejer historien, når den er opstået i et fælles internetmiljø med mange anonyme forfattere? Hvorfor bliver det ofte set som noget kikset at skrive fanfiction? Hvordan udfordrer fanfiction vores gængse idéer om, hvad litteratur er og skal være?
  Producer/AuthorDanske Studerendes Fællesråd/Thessa Jensen og Cecilie Kjølholt
  URLhttps://radioloud.dk/podcast/mytedraeberen-9/
  PersonsThessa Jensen

Keywords

 • fanfiction