Efter chokerende R. Kelly-dokumentar: Flere kvinder står frem i ny film

Press/Media: Press / Media

Description

Der kommer en efterfølger til den meget populære dokumentar ”Surviving R. Kelly”, som omhandlede den kendte RnB-sangers overgreb mod unge og mindreårige kvinder. Nu har selskabet Lifetime, der står bag dokumentaren, annonceret, at de er i fuld gang med en efterfølger med titlen '”Surviving R. Kelly: The Aftermath”. Kim Toft Hansen, krimiforsker og lektor i medievidenskab ved Aalborg Universitet, forklarer, at den kommende dokumentar kan ende med at gøre sagerne mod sangeren endnu mere alvorlige.

Subject

True crime fascinerer os i sådan en grad, at vi ikke kan lade være med at se med, siger krimiforsker og lektor i medievidenskab på Aalborg Universitet, Kim Toft Hansen. 

-Noget af det, der altid har fascineret os, er de her grænseoverskridende handlinger, som almindelige mennesker aldrig kunne finde på at foretage sig. Dem kan vi via true crime fortællinger få et glimt af. Vi tiltrækkes af noget, der er meget langt ud i forhold til det, vi kunne finde på at gøre, siger Kim Toft Hansen. 

Krimiforskeren kalder det for et ‘trafikuhelds-syndrom’. Det med, at vi kører forbi et trafikuheld og ikke kan lade være med at kigge, selv om vi så kommer til at se noget, vi ikke vil se. Og når der så er en berømt person i centrum, der gør noget grænseoverskridende, skaber det en stærk fascination, forklarer han.

Han peger på, at der også er noget andet, der gør true crime- ‘krimifortællinger’ på dansk - så populære, siger han. 

Period25 Jul 2019

Media coverage

1

Media coverage