Food+Design i Hirtshals og Venedig

  • Anna Marie Fisker

Press/Media: Press / Media

Description

NYHEDSBREV fra Institut for Byggeri og Anlæg (september 2011): En international event, der bygger bro mellem kunst & design og videnskab & research! Kronsprins Frederiks dyk i akvariet på Nordsøens Oceanarium markerede starten på tværfaglige eksperimenter, nybrud og innovation indenfor fødevarer. I Hirtshals overværede 100 gæster Kronprins Frederiks dyk samtidig med at 100 gæster ligeledes fulgte med i Venedig - via direkte videolink. I Venedig havde Food+Design gennemført en Session ved Kunsbiennalen som en del af biennalens officielle program. Sessionen bestod af 999 forskellige manifestationer af fisk på 42 meter lang frise. De 999 udgaver af fiskene var tolkninger af fisken som industri, fødevareressource, kulturelt symbol, historie, religion og mystik. I akvariet i Hirtshals løssatte Kronsprinsen Sessionens fisk nr.1000 og klippede snoren for Fødevareministeriets initiativ Madkulturen og bandt dermed de to begivenheder sammen. Initiativet Madkulturen skal fremme bedre mad til alle og nytænke inden for fødebarer og måltidsløsninger. Fisk var valgt som tema, da fisken spiller en utrolig vigtig rolle i Region Nordjylland på grund af Nordsøen. 65% af alt forarbejdning af fisk i Danmark foregår således i Nordjylland, og Regions Nordjyllands eksport af fisk til udlandet er estimeret til 11-12 milliarder om året. Det er derfor essentielt for Nordjylland at bevare sin sunde fiskeindustri og sikre de jobs, den fører med sig.
Period1 Sept 2011

Media coverage

1

Media coverage

  • TitleFood+Design i Hirtshals og Venedig
    Date01/09/2011
    PersonsAnna Marie Fisker