Description

ChatGPT medfører et stort skifte i den måde, mange arbejder på. Vi kan blive mere effektive, men spørgsmålet er, om vi har lyst til forandringerne?

For et år siden skulle Johannes Bjerva ofte starte helt fra scratch, når han skulle forklare folk, hvad sprogmodeller er.

– Jeg plejede at bruge Google Tanslate som eksempel, for ingen vidste, hvad sprogmodeller var. I dag snakker alle om sprogteknologier, siger han.

Johannes Bjerva forsker i natural language processing (NLP) ved Aalborg Universitet i København, og siden OpenAI’s lancering af ChatGPT for et år siden har samfundets interesse for området buldret afsted.

Det giver mening, at begejstringen har været og fortsat er stor, for teknologien kan skabe en masse værdi, mener Johannes Bjerva.

– ChatGPT kan medføre en stor effektivisering for mange. Man kan se chatbotten som en kognitiv partner, man kan sparre med, og den kan eksempelvis allerede i dag hjælpe med at skrive det første udkast til en tekst, siger han.

– Det er soleklart, at det her er kommet for at blive. Det er noget, som bare vil blive bedre og bedre, og som vil blive tunet til specifikke fagområder.

Period2 Nov 2023

Media coverage

1

Media coverage