Hvad er det de har gjort rigtigt i Bhutan?

Press/Media: Press / Media

Description

Bhutan er en ganske lille plet på verdenskortet. Knap en million mennesker bor der i det bjergrige land med de store naboer: Indien og Kina. Ikke desto mindre er det et land, som har gjort sig bemærket i de senere år. Borgernes lykke bliver tillagt lige så stor betydning som økonomisk vækst, og landet er et af de få på kloden, som optager mere CO2 end det forbrænder. Landet bliver derfor også jævnligt fremhævet, som et vi kan lade os inspirere af. Hvad er det de har gjort rigtigt i Bhutan, siden så mange ser dem som et fremgangsland? Og er der mon en slange i paradis? Det skal adjungeret lektor Johannes Dragsbæk Schmidt gøre os klogere på. Han har både forsket og lavet feltarbejde i landet igennem de sidste 10-års tid. Vært: Henrik Aagaard.

Subject

Interview om Bhutan

Period22 Aug 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleHvad er det de har gjort rigtigt i Bhutan
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDR
  Media typePodcast
  Duration/Length/Size60 minutes
  Country/TerritoryDenmark
  Date22/08/2021
  DescriptionBhutan er en ganske lille plet på verdenskortet. Knap en million mennesker bor der i det bjergrige land med de store naboer: Indien og Kina. Ikke desto mindre er det et land, som har gjort sig bemærket i de senere år. Borgernes lykke bliver tillagt lige så stor betydning som økonomisk vækst, og landet er et af de få på kloden, som optager mere CO2 end det forbrænder. Landet bliver derfor også jævnligt fremhævet, som et vi kan lade os inspirere af.
  Hvad er det de har gjort rigtigt i Bhutan, siden så mange ser dem som et fremgangsland? Og er der mon en slange i paradis?
  Det skal adjungeret lektor Johannes Dragsbæk Schmidt gøre os klogere på. Han har både forsket og lavet feltarbejde i landet igennem de sidste 10-års tid.
  Vært: Henrik Aagaard.
  Producer/AuthorDanmarks radio
  URLhttps://www.dr.dk/radio/p6beat/verdenssituationen/verdenssituationen-53
  PersonsJohannes Dragsbæk Schmidt