Protein fra kløvergræs og lucerne skal bruges til mad

Press/Media: Press / Media

Description

Projektet Græs4Food skal forsøge at trække proteiner ud af kløvergræs og lucerne og bruge det til fødevarer. Ifølge Peter Lübeck, projektleder og medejer af virksomheden BiomassProtein samt lektor ved Aalborg Universitet, har de to afgrøders proteiner en god aminosyreprofil til human ernæring. Disse kan potentielt erstatte brugen af soja i plantebaserede kødalternativer. Lübeck forklarer, at forskellen mellem dette og andre projekter er, at der her bruges membranfiltrering, og ikke varmebehandling eller fermentering. Bag projektet står bl.a. Aalborg Universitet og GreenLab Skive. Kilder:Fødevarefokus.dk, 26-09-2020
Period26 Sept 2020 → 30 Sept 2020

Media coverage

2

Media coverage

  • TitleMembraner har central rolle i udviklingen af græsproteiner
    Media name/outletMaelkeritidende.dk
    Date30/09/2020
    PersonsPeter Stephensen Lübeck
  • TitleProtein fra kløvergræs og lucerne skal bruges til mad
    Media name/outletFødevarefokus.dk
    Date26/09/2020
    PersonsPeter Stephensen Lübeck