Gitte Søgaard

Cand. jur., HD-A, ph.d.

  • Fibigerstræde 4, 72

    9220 Aalborg Ø

    Denmark

20142023

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research profile

Gitte Søgaard forsker primært i danske og europæiske selskabs- og koncernretlige emner.

Inden for koncernretten har hun navnlig beskæftiget sig med koncernselskabsretten, og herunder især spørgsmålet om forholdet mellem koncerninteressen og det enkelte selskabs interesse både i en dansk og en europæisk kontekst.

Inden for det selskabsretlige område behandler hun en bred vifte af aktuelle emner, og herunder også problemstillinger i tilknytning til selskabsledelse, ledelsesstrukturer og ledelsesansvar i en dansk og en europæisk kontekst.

Derudover beskæftiger hun sig med en bredere vifte af erhvervsjuridiske problemstillinger af betydning for danske selskaber som fx whistleblower-regler og regler om screening af udenlandske investeringer (FDI-reglerne), og herunder også emner med særligt fokus på virksomheders grænseoverskridende aktiviteter.

 

Teaching profile

Gitte Søgaard underviser i selskabs- og koncernretlige fag på både grundlæggende og videregående niveau. 

Aktuelt er Gitte Søgaard fagansvarlig for fagene Selskabsret, Videregående selskabsret og Masterclass: Juridisk formidling og publicering.

Gitte Søgaard er vejleder på både bacheloropgaver og kandidatspecialer på både erhvervsjura-, jura- og revisorkandidatuddannelserne.

Education/Academic qualification

Ph.d., LLM

Fingerprint

The fingerprint consists of automatically generated concepts related to the associated persons. It is updated automatically, when new content is added.
  • 1 Similar Profiles