John Klausen

Professor, Ph.D., Cand. jur.

  • Fibigerstræde 4, 100

    9220 Aalborg Ø

    Denmark

20112023

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research profile

John indgår i det offentligretlige forskningsmiljø på Juridisk Institut ved AAU, herunder særligt det socialretlige forskningsmiljø. I sin forskning beskæftiger han sig hovedsageligt med socialretlige og forvaltningsretlige emner og problemstillinger.

John forsker primært i almindelige socialretlige emner samt reguleringen af forsørgelse og beskæftigelsesområdet. De senere år har han bl.a. publiceret videnskabelige artikler om prøvelse af socialretlige sager, erstatning og genopretning i sociale sager, retten til førtidspension, sygedagpengelovens uarbejdsdygtighedsbegreb og retten til fleksjob.

John er medforfatter bl.a. til bøgerne Socialret – forsørgelse og beskæftigelse og Socialret – børn og unge. Han er også forfatter til bøgerne ”Fleksjob” og ”Revalidering” samt bogen ”Offentlig forsørgelse – en analyse af retssikkerheden mellem skøn, ret og pligt”.

Teaching profile

John varetager undervisning på jurauddannelsen og socialrådgiveruddannelsen i bl.a. socialret og forvaltningsret. Han er fagansvarlig for valgfaget ”Socialret” på jurauddannelsen samt moduler inden for forsørgelses- og beskæftigelsesområdet på socialrådgiverstudiet ved AAU.

Keywords

  • Law