Søren Christian Krogh

PhD in Sociology, Master of Science (MSC) in Sociology

  • Kroghstræde 7, 40

    9220 Aalborg Ø

    Denmark

20172024

Research activity per year

Personal profile

Research profile

I min forskning er jeg optaget af, hvordan de sociale aspekter ved ungelivet i dag påvirker unges mentale sundhed. Herunder er jeg særligt optaget tre dele af ungelivet. For det første forsker jeg i den præstationskultur, der præger mange unges hverdage. For det andet har jeg en særlig interesse for køn. Endeligt er det vanskeligt at komme udenom det faktum, at sociale medier er en helt integreret del af unges hverdage i dag, hvorfor min forskning også har et særligt fokus herpå.

I min forskning undersøger jeg, hvordan præstationskultur, køn og sociale medier sammenvirker og skaber bestemte betingelser for ungelivet i dag, som har alvorlige konsekvenser for unges mentale sundhed. Ligeledes herunder hvordan sammenspillet mellem netop præstationskultur, køn og sociale medier er helt essentielt for at forstå den negative udvikling i unges mentale sundhed, som vi har set igennem de seneste årtier.

Expertise related to UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 3 - Good Health and Well-being
  • SDG 4 - Quality Education
  • SDG 5 - Gender Equality
  • SDG 10 - Reduced Inequalities
  • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions

External positions

Erhvervsph.d.-stipendiat, Skoleforvaltningen

May 2019May 2022

Research assistant, Center for Psykisk Sundhedsfremme

Aug 2017Jan 2021

Keywords

  • Sociology and Social Conditions

Fingerprint

The fingerprint consists of automatically generated concepts related to the associated persons. It is updated automatically, when new content is added.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations from the last five years

Dive into details by clicking on the dots.