Esbjerg Universitetspris til Ph. d. studerende

  • Ulriksen, Martin Dalgaard (Recipient)

Prize: Research, education and innovation prizes

Description

Ph.d. studerende Martin Dalgaard Ulriksen modtog i 2014 den ene Esbjerg Universitetspris.

Martin Dalgaard Ulriksen blev færdig som civilingeniør i 2013 indenfor maskinretningen med speciale i Structural Health Monitoring. Martin har igennem hele studietiden fået meget høje karakterer og har sammen med sin medstuderende, Jonas Falk, udarbejdet to artikler til en international konference. I juli 2013 præsenterede de arbejdet i Dublin ved DAMAS 2013. Efterfølgende blev Martin ansat som videnskabelig assistent, og har siden 1. september 2014 været ph. d. studerende på Aalborg Universitet Esbjerg på Institut for Byggeri og Anlæg. Han forsker bl.a. i skader på vindmøllevinger og deres opståen. Det er et stort problem i praksis. Han har publiceret nye originale metoder til at detektere revner ud fra censorer, typisk accelerometre.

Martin har også vist særdeles gode evner som underviser både på almindelige kurser, mere avancerede kurser og som medarbejder på projekter. Han har en meget original og innovativ tankegang.

Martin er 27 år, født og opvokset i Esbjerg. Han takkede for prisen, som han ser som en stor anerkendelse og skulderklap for sit arbejde. Prisen på de 25.000 kr. vil han bl.a. bruge til at deltage i konferencer, der omhandler hans forskning.

Esbjerg Universitetspris blev uddelt for 16. gang og uddeles til fremragende studerende ved Aalborg Universitet Esbjerg og Syddansk Universitet Esbjerg for at fremme erhvervsrettet forskning i innovation, kompetence og internationalisering.

Fondene er Claus Sørensens Fond, Danske Bank Fonden i Esbjerg, Esbjerg Erhvervsudvikling, Esbjerg Fonden og Lida & Oskar Nielsen Fond.
Granting OrganisationsAalborg Universitet - Esbjerg