Project Details

Description

Art+Movement fokuserer på kunst der bevæger sig fra sted til sted og kunst der får publikum til at bevæge sig; kunst der enten har en mobilt publikum eller som selv er mobil. Projektet omhandler kunst der udfordrer begrebet om stedsspecificitet ved inddrage bevægelsen som en væsentlig del af værket. Projektet afsøger teoretiske tilgange til værkerne indenfor kunstteorien (stedsspecifik kunst), mobilitetsforskning, leg- sports- og spilteori, ligesom teori og metoder fra kulturgeografien og sociologien vil spille en rolle i projektet.

Temaer som leg, kropsfænomenologisk kunstoplevelse, kollektiv reception og stedsspecificitet, er temaer som jeg tidligere har udforsket i forhold til stationære værker i artikler og phd-afhandling.Forskningsprojetet undersøger i en række artikler, 4 værkkategorier:

Publikum bevæger sig MED værket. Publikum bliver trukket med. Værket sætter tempo. Værkeksempler: Jeppe Heins Distance. Domino (Metropolis Festival 2013).

Første artikel:

Begrebsafklarende og –udviklende artikel med observationer af publikums-reaktioner af Jeppe Heins Distance på ARoS som primære eksempel.  Forår 2014Værket (objektbaseret værk) bevæger sig ad en rute. Værket er mobilt og er ikke knyttet til et fast sted.

Værkeksempler: Bente Marit Nordheim: Campingkvinderne+Life Boats.

Anden artikel:

Fra sted til sted. Campingkvinderne rejse fra sted til sted; en analyse af rejsen gennem forskellige danske landskaber og destinationer. Efterår 2014Det performative værk der bævæger sig langs en rute:

Værkeksempler: Walks som performative acts. Den religiøse procession m. Skulpturer/gudebilleder. Rimini Protokol:Cargo Sofia-Copenhagen.

Tredje artikel: Det performative værks relation til det fysiske sted. Forår 2015Værket der bæres med i lommen, som en udvidet del af publikum, medierer mellem sted og publikum (linker til Jakobs projekt): værker på mobilen, amuletten, (augmented reality). Rider Spoke, Hackney Hear, Audio Walks (Janet Cardiff)

Artikel: This work was made for walking. Forfatter: Line Bruun Jespersen, Jakob Sabra. Efterår 2015

StatusActive
Effective start/end date01/09/2013 → …