Business Intelligence

 • Jensen, Erling (Project Participant)
 • Fladkjær, Henrik Find (Project Participant)

  Project Details

  Description

  Mange virksomheder har i dag typisk et eller flere systemer, der hjælper virksomheden med at holde styr på virksomhedens operationelle opgaver. Det kan være opgaver som, hvad har vi solgt til den enkelte kunde, hvad har vi købt hos en konkret leverandør, hvor mange stk. har vi på lager af en bestemt varer, osv.
  Udfordringen med virksomhedernes systemer er, at de desværre ikke kan løse strategiske beslutnings-opgaver. Mange virksomheder har derfor meget store udfordringer med at udarbejde relevante og teoretisk velfunderede rapporter, der eksempelvis viser hvor pengene tjenes eller tabes.
  Det kan løses ved at indføre business intelligence løsninger i virksomheden, der trækker på data fra virksomhedens systemer. Men det er vigtigt, at det gøres på den rigtige måde. Det er ikke tilstrækkeligt kun at tilsætte lyd og farver. Det skaber ikke bedre beslutningsinformation.
  For at udvikle en business intelligence løsning, der bidtager til et forbedret beslutningsgrundlag, er det vigtigt at:
  1. Stille krav til hvordan virksomhedens systemer er implementeret. Der skal leveres kvalitetsdata rettidige data og komplette data
  2. Det skal være muligt at sammenkæde data fra forskellige systemer
  3. Det skal være muligt at analysere virksomhedernes store og voksende datamængder
  4. Der skal anvendes relevant it
  5. Som det absolut mest vigtigtige, så skal virksomhedens data kobles sammen med relevante erhvervsøkonomiske beslutningsmodeller.
  Det vil vi bidrage til ved at udvikle forskellige løsninger. Business Intelligence kræver anvendelse af it. Vi valgt en portefølge af professionelle værktøjer indenfor Open Source. Det betyder, at den software der anvendes er gratis.
  StatusActive
  Effective start/end date15/08/2011 → …