Project Details

Description

CAMPINGKVINDER er et af kunstner Marit Benthe Norheims hovedværker. Her er tale om et poetisk værk skabt i beton, der udfordrer de kvindelige arketyper i et feministisk formsprog og lægger på den måde op til både provokation, fordybelse og refleksion.

Kunstinstallationen er et åbent værk, som publikum gerne må gå ind i og lytte til musik af komponist Geir Johnson, som er skabt til ”Campingkvinder”. Tanken er, at værket på den måde skal favne og vise forskellighed, som vi alle kan og skal lære af.
Jeg har i den forbindelse valgt et citat af kunstkritiker Trond Bergen som skriver om ”kvinderne”:

“Det er tid for å undre seg over livet og kunsten, og tid til å trenge dypt inn i kvinner som slår sine dører vidåpne. Her er plass til alle, i en kunst som er meget tilgjengelig, også i sitt formspråk og sin tematikk. Denne kunsten trenger vi også, nettopp fordi den er så gjennomtenkt og så godt gjennomført, og fordi den ikke gjemmer seg bak høytflyvende, men kanskje ikke så realiserbare teorier”
(16.05.08 fra www.kunstkritikk.no)

Indkøbet af dette kunstværk er en markering af, at Det Humanistiske Fakultet ønsker at styrke samspillet mellem kunst og videnskabelse. Kunst rammer os i vores følelser og erfaringer og udfordrer vores forståelser, samtidig med at den gør os usikker på, hvad vi ved, og får os til at tænke endnu engang. Alt dette skal være en naturlig del af universitetets praksis.
Hertil kommer at Campingkvinder er en installation på hjul, der kan flyttes, indgå i nye kombinationer, og skabe nye oplevelser på forskellige steder. Campingkvinderne kan skabe frugtbare forbindelser mellem universitetet og forskellige institutioner og være integreret i konferencer og seminarer. Campingkvinderne kan også ledsage universitetets studerende og lærere på studierejser og der igennem gøre universitetet synligt i ind og udland. Campingkvinderne indgår endvidere som laboratorium for universitetets forskningsgruppe, reCreate - Research Center for Creative and Immersive Learning Environments.
StatusFinished
Effective start/end date01/05/201331/08/2018