Carrot+ - 289.500 kr. (eksterne midler)

  • Fisker, Anna Marie (Project Manager)
  • Kristoffersen, Peter (Project Participant)
  • Nielsen, Laurs (Project Participant)
  • Dall, Anne (Project Participant)

Description

Projektet er gennemført som et forprojekt, der har til formål at gøre guleroden til mere end en rodfrugt. Projektet skal i samarbejde med en gulerodsproducent og en krydderurte- og drogeproducent udvikle nye innovative fødevareprodukter med gulerødder og urter. Forprojektet undersøger således muligheden for at kombinere forskellige råvarer med henblik på at skabe nye og udvidede muligheder for anvendelsen af den sunde råvare. Projektet afsøger mulighederne for integrering af guleroden og urter i forskellige nye fødevaregrupper som desserter, morgenmadsprodukter, mælkeprodukter for både at øge sundhedsgraden, men også den smags- og aromamæssige mangfoldighed på fødevarerne. Den direkte effekt heraf er at få flere anvendelsesmuligheder til storkøkkenserveringer og catering, i særdeleshed hvor der er behov for innovativ, sund og oplevelsesrig mad.



Forprojektet skal er således første fase i et flerfaset projekt, der munder ud i udviklingen af nye gulerodsprodukter, der intergrerer urter som en væsentlig del af produktet. Forprojektet gennemføres med henblik på at skabe overblik over de anvendelsesmuligheder, der ligger i gulerødder og urter.
StatusFinished
Effective start/end date01/01/200931/03/2009