Demokratiugen

  Project Details

  Description

  Hvad vil det sige at være borger i det danske samfund? Hvilke muligheder og hvilket ansvar følger med? Med et nyt inspirations- og undervisningsmateriale til en national temauge vil Undervisningsministeriet sætte fokus på fællesskab, demokrati og medborgerskab. Børn og unge skal vide, hvad det vil sige at leve og tage del i et demokratisk samfund.

  Temaugen løber af stablen i foråret i 2018, og Undervisningsministeriet inviterer alle grundskoler og ungdoms- og almene voksenuddannelsesinstitutioner til at deltage i den fælles temauge, hvor der sættes fokus på demokrati i praksis. Kampagnen starter også i foråret 2018 og løber frem til og med efteråret 2018. Konkret vil temaugen for grundskoler og produktionsskoler afholdes i uge 12 (den 19. til 23. marts), mens de øvrige uddannelsesområder frit kan tilrettelægge aktiviteter i løbet af kampagneperioden.

  I samarbejde med PLUSS Leadership A7S, Youglobe og Laboratorium for Forskningsbaseret Skoleudvikling og Pædagogisk Praksis (AAU) skal Center for ungdomsforskning bidrage til at udvikle og afprøve materialet til temaugen.

  Maria Bruselius-Jensen, Lektor på Center for Ungdomsforskning, deltager i udviklingen af materialet.
  StatusFinished
  Effective start/end date01/08/201731/12/2018

  Collaborative partners

  • Undervisningsministeriet