Development of high quality grass-protein foods

Project Details

Description

For optimal udnyttelse af græsplanter, samarbejder BiomassProtein og Skarø med København og Aalborgs universiteter for at udvikle bæredygtige, høj-kvalitets protein-ingredienser og fødevarer. Græsplanter bruges i økologisk landbrug, idet de mindsker gødningsforbruget og øger kulstoffikseringen, men de nedpløjes ofte og udnyttes ikke. Dette er en skam, da de har højt indhold af gode proteiner. Vi vil udnytte græsplanteproteinernes særlige egenskaber og skabe ingredienser med god funktionalitet og høj ernæringsmæssig kvalitet. For dét er der stigende behov for i fødevareindustrien. I HQProtein-projektet virkeliggøres omdannelsen af græsplanter til proteiningredienser, som så bruges til ernæringsrigtige fødevarer til gavn for alle. Det opfyldes ved 1) at udvinde de spiselige proteiner fra græsplanter, 2) at identificere funktionelle og ernæringsmæssige egenskaber, 3) at udvikle et græsplanteprotein-baseret produkt og 4) bevise kommerciel anvendelighed ved en forbrugerundersøgelse.
AcronymHQProtein
StatusActive
Effective start/end date01/01/202331/12/2025

Collaborative partners

  • BiomassProtein ApS
  • University of Copenhagen
  • Skarø/Biosynergy A/S

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This project contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 2 - Zero Hunger
  • SDG 3 - Good Health and Well-being
  • SDG 12 - Responsible Consumption and Production
  • SDG 13 - Climate Action