Kreativ turisme - et oplevelses- og transformationsøkonomisk potentiale?

Project Details

Description

Kreative kurser som tegnekurser, gastronomiske kurser, musikudfoldelse og interaktive kulturfremstillinger på muser er forskellige eksempler på kreativ turisme. Kreativ turisme henviser altså til turismerelaterede aktiviteter, der indebærer turistens aktive involvering i den kreative proces, udviklingen af det personlige potentiale og udforskningen af nye sider af sig selv såvel som af omverdenen. Formålet med dette analyseprojekt er ud fra empiriske og teoretiske studier at skabe og formidle forskningsbaseret viden om kreativ turisme som fænomen og kreativturistens efterspørgsels- og forbrugsmønster i relation til kultur- og turismeaktiviteter generelt såvel som specifikt i forhold til enkelte destinationer og eller sektorer inden for turisme.

Endvidere vil projektet afdække udviklingspotentialet hos udvalgte aktører i Nordjylland, som kan blive/er udbydere af indhold for kreativ turisme.

Projektet har således en høj grad af fokus på formidling af kultur såvel som af kunst. Projektets langsigtede kulturelle udviklingsperspektiv er et større vidensgrundlag for - samt fremme af kreativturisme og dermed også aktiv brugerinddragende kulturformidling i hele landet.

StatusActive
Effective start/end date19/05/2010 → …

Funding

  • <ingen navn>

Keywords

  • creative turism
  • turism