Project Details

Description

Projektet undersøger ud fra etnografisk og autoetnografisk inspirerede tilgangsvinkler kulturen omkring motions- og oplevelsesløb, løbefællesskaber og løbeoplevelser.
Studiet er en longitudinal-undersøgelse af løbekulturer og består i i længere tid at deltage i kulturen omkring uformelle løbefællesskaber og oplevelsesløb for herigennem at komme tæt på og ind i kulturen, konkret ved bl.a. at løbe 100 halvmarathons (og dermed blive medlem af klub 100 halvmarathon). Studiet retter sig både mod løbekulturer i RL, løbefællesskaber på nettet (bl.a. Facebook, motiondanmark, runners.dk etc.) og inddrager også brugen af sportsteknologier. Metodisk er projektet en kombination af etnografisk deltager-observation, autoetnografi, longitudinal studier, m.v. Undersøgte løbefællesskaber er på den ene side bl.a. Klub 100 halvmarathon, Sport of Life, FC løb, og på den anden side såkaldte Urban Marathons, som afholdes i mange større byer.
Forbindelse til Invios fokusområde 'Sport og fritid', herunder innovationsprojekt om Aktiv turisme og motionsløb samt projektet ’MMoQS: Making Meaning of the Quantified self’ om self tracking og sportsteknologier.

Projektet er inspireret af bl.a. Haruki Murakamis bog "Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe" og Anders Legarth Schmidts bog "Jeg løber".

Layman's description

Projektet undersøger ud fra etnografisk inspirerede tilgangsvinkler kulturen omkring motions- og oplevelsesløb, løbefællesskaber og løbeoplevelser. Det sker gennem etnografiske metoder ved at deltage aktivt i og observere kulturen.

Key findings

Output: 1) Publikation(er) om motions- og oplevelsesløb: (arbejdstitel) Motions- og oplevelsesløb – med 2.109,7 kilometer i benene samt om 2) Urban Marathons
Short titleMotions- og OplevelsesLøb
AcronymMOL
StatusActive
Effective start/end date01/01/201631/12/2020

Projects

MMoQS: At skabe mening af The Quantified Self

Jensen, J. F.

01/01/201631/12/2020

Project: Research

File

Press / Media

Interaktiv professor

Jens Frederik Jensen

06/05/2018

3 items of Media coverage

Press/Media: Press / Media