North Atlantic Law Program

  • Faber, Louise (Project Participant)
  • Hansen, Klaus Georg (Project Participant)
  • Rógvi, Karí á (Project Participant)

Project Details

Description

Formålet med North Atlantic Law Program er at etablere et uddannelsestidbud til studerende, der skal virke I andre steder I Rigsfællesskabet end Danmark.

Projektet blev oprindelig etableret i 2011, hvor målet var at etablere et 1. semester af den juridiske bacheloruddannelse i Grønland og på Færøerne fra efteråret 2014. Formålet var endvidere på sigt, at etablere et valgfagstilbud til de studerende på den juridiske kandidatuddannelse indenfor grønlandske og færøske retsdiscipliner tillige med mulighed for at udarbejde det afsluttende speciale i grønlandsk eller færøsk ret.

Ideen med et 1.semester på Grønland og på færørene er siden blevet opgivet, blandt andet pga. for lavt studenter optag.

Projektet består I dag af et tilbud, der primært er målrettet grønlandske studerende. Tilbuddet udgøres af 4 hovedelementer: Månedlige studiesamlinger, eksamenstilbud der giver mulighed for at gennemføre eksamen på Det Grønlandske Universitet, muligheden for at udarbejde bachelorprojekter om grønlandskret i samarbejde med grønlandsk myndighed eller virksomhed, valgfag om grønlandsk ret.

Sideløbende fokuseres der på tilvejebringelse af midler til oparbejdelse af et understøttende juridisk forskningsmiljø (ph.d.-studerende på det grønlandske universitet.
AcronymNALP
StatusActive
Effective start/end date01/05/2013 → …

Collaborative partners

  • University of Akureyri (Project partner)
  • Fróðskaparsetur Føroya, Det Færøske Universitet (Project partner)
  • University of Greenland (Project partner)

Funding

  • Uddannelses- og forskningsministeriet: DKK140,000.00