UNIcorn-racerbils projektet

 • Nielsen, Karl Brian (Project Participant)

  Project Details

  Description

  Målet med UNIcorn racer projektet var: Ultimo juni 2005 at have færdigtgjort en Formula SAE racerbil, der kunne repræsentere Aalborg Universitet ved Formula SAE (Student) konkurrencen i England juli 2005. Formula SAE er et racerløb, hvor studerende fra forskellige universiteter verden over konkurrerer i at designe, fremstille samt køre Formula lignende racerbiler. Størrelsen på chassisrammen og motoren er begrænset i størrelse for at udfordre kreativiteten hos de studerende. En af hovedreglerne er, at det kun er studerende, som må deltage i racerbilens tilblivelse, dog må de studerende gerne modtage rådgivning af deres vejledere. Dvs. at racerbilen udelukkende skal designes og konstrueres (samt køres) af studerende for at være kvalificeret til at deltage i et Formula SAE løb.

  Fulgt af stor bevågenhed har Unicorn racerbilen nu deltaget i to internationale konkurrence: En i England og en i Australien. Med beredvillig funding fra Danske Bank er det muliggjort at fortsætte og intensivere arbejdet med udviklingen af de to næste generationer af racerbiler - den første forventes klar henimod sommeren 07.

  Målet med projektet er nu i første omgang af færdiggøre 07 generation efterfulgt af endnu en bil i 08 - bilerne skal repræsentere Aalborg Universitet ved Formula SAE konkurrencer i såvel 07 som 08.

  (Karl Brian Nielsen, Institut for Produktion, AAU)

  StatusFinished
  Effective start/end date31/12/200831/12/2008