Velfærdsindsatsers effekt i epidemiologisk belysning

Project Details

Description

Projektet repræsenterer en nyskabelse inden for social- og arbejdsmarkedsforskningen. Projektet er udsprunget af en vis utilfredshed med den form for risikoanalyse og effektvurdering, der normalt udføres inden for dansk socialforskning. Projektet drejer sig om at undersøge effekten af konkrete velfærdsindsatser. Meningen er så nuanceret som muligt at opgøre både nedsættelse af risikoen for den enkelte og den præventive gennemslagskraft. Da modtagere af velfærdsydelser altid udgør en selekteret gruppe, er det metodemæssigt svært at undersøge effekten af velfærdsindsatser. I dette forskningsprojekt vil vi udnytte, at forebyggende hjælp til børnefamilier har været brugt i meget forskelligt omfang i de enkelte kommuner. Vi vil derfor lave en analyse med "geografiske kontroller", og for at undgå selektion vil vi benytte "intention to treat" princippet i analysen. Vi anvender registerdata for hele den danske befolkning. Projektet er tværfagligt.

Projektet foregår i et samarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis, Afdeling for Epidemiologi ved Københavns Universitet og Institut for Sociale Forhold og Organisation ved Aalborg Universitet.
StatusFinished
Effective start/end date01/09/200531/01/2012

Funding

  • <ingen navn>

Research Output

  • 3 Book chapter
  • 3 Journal article
  • 1 Working paper

Risk factors of entry in out-of-home care: An empirical study of Danish birth cohorts, 1981-2003

Ejrnæs, M., Ejrnæs, M. & Frederiksen, S., 2011, In : Child Indicators Research. 4, 1, p. 21-44 23 p.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

19 Citations (Scopus)

Anbringelser uden for hjemmet: Anbragte børn og risiko for anbringelse

Ejrnæs, M., Ejrnæs, M. & Frederiksen, S., 2010, Når man anbringer et barn: Baggrund, stabilitet i anbringelsen og det videre liv. Odense: Syddansk Universitetsforlag, p. 91-118 28 p.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearch

Socialt udsatte børn og unge: Forebyggelse og anbringelse i kommunerne

Ejrnæs, M., Ejrnæs, M. & Frederiksen, S., 2010, Når man anbringer et barn: Baggrund, stabilitet i anbringelsen og det videre liv. Hald Andersen, S. (ed.). Odense: Syddansk Universitetsforlag, p. 42-65 24 p.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearch