Å bli undersøkt: norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen

Karin Kildedal, Lars Uggerhøj, Sigrid Nordstoga, Solveig Sagatun

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

To danske og to norske forskere har interviewet 16 familier om, hvordan de har oplevet at blive undersøgt af deres kommune. En undersøgelse skal finde sted, når der formodes at være problemer med et barn og danner udgangspunkt for den hjælp, der efterfølgende tilbydes familien. Forskningen viser, at der ikke er særlig stor forskel på norsk og dansk praksis, når denne ses fra forældrenes side. Resultaterne peger bl.a. på, at det for mange ikke er gået op for dem, at de er blevet undersøgt. Bogen indeholder 9 kapitler og er ment som et bidrag til debat om, hvorledes man kan udvikle undersøgelsesarbejdet, bla. ved at arbejde med læreprocesser.
Original languageNorwegian
Place of PublicationOslo
PublisherUniversitetsforlaget
Number of pages184
ISBN (Print)978-82-15-01789-1
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Kildedal, K., Uggerhøj, L., Nordstoga, S., & Sagatun, S. (2011). Å bli undersøkt: norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen. Oslo: Universitetsforlaget.
Kildedal, Karin ; Uggerhøj, Lars ; Nordstoga, Sigrid ; Sagatun, Solveig . / Å bli undersøkt : norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen. Oslo : Universitetsforlaget, 2011. 184 p.
@book{1d1eaf6626ef4cd0984ed666c6211a9f,
title = "{\AA} bli unders{\o}kt: norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsunders{\o}kelsen",
abstract = "To danske og to norske forskere har interviewet 16 familier om, hvordan de har oplevet at blive unders{\o}gt af deres kommune. En unders{\o}gelse skal finde sted, n{\aa}r der formodes at v{\ae}re problemer med et barn og danner udgangspunkt for den hj{\ae}lp, der efterf{\o}lgende tilbydes familien. Forskningen viser, at der ikke er s{\ae}rlig stor forskel p{\aa} norsk og dansk praksis, n{\aa}r denne ses fra for{\ae}ldrenes side. Resultaterne peger bl.a. p{\aa}, at det for mange ikke er g{\aa}et op for dem, at de er blevet unders{\o}gt. Bogen indeholder 9 kapitler og er ment som et bidrag til debat om, hvorledes man kan udvikle unders{\o}gelsesarbejdet, bla. ved at arbejde med l{\ae}reprocesser.",
keywords = "§50 unders{\o}gelse , socialt arbejde med b{\o}rn og unge",
author = "Karin Kildedal and Lars Uggerh{\o}j and Sigrid Nordstoga and Solveig Sagatun",
year = "2011",
language = "Norsk",
isbn = "978-82-15-01789-1",
publisher = "Universitetsforlaget",

}

Kildedal, K, Uggerhøj, L, Nordstoga, S & Sagatun, S 2011, Å bli undersøkt: norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen. Universitetsforlaget, Oslo.

Å bli undersøkt : norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen. / Kildedal, Karin; Uggerhøj, Lars; Nordstoga, Sigrid; Sagatun, Solveig .

Oslo : Universitetsforlaget, 2011. 184 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Å bli undersøkt

T2 - norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen

AU - Kildedal, Karin

AU - Uggerhøj, Lars

AU - Nordstoga, Sigrid

AU - Sagatun, Solveig

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - To danske og to norske forskere har interviewet 16 familier om, hvordan de har oplevet at blive undersøgt af deres kommune. En undersøgelse skal finde sted, når der formodes at være problemer med et barn og danner udgangspunkt for den hjælp, der efterfølgende tilbydes familien. Forskningen viser, at der ikke er særlig stor forskel på norsk og dansk praksis, når denne ses fra forældrenes side. Resultaterne peger bl.a. på, at det for mange ikke er gået op for dem, at de er blevet undersøgt. Bogen indeholder 9 kapitler og er ment som et bidrag til debat om, hvorledes man kan udvikle undersøgelsesarbejdet, bla. ved at arbejde med læreprocesser.

AB - To danske og to norske forskere har interviewet 16 familier om, hvordan de har oplevet at blive undersøgt af deres kommune. En undersøgelse skal finde sted, når der formodes at være problemer med et barn og danner udgangspunkt for den hjælp, der efterfølgende tilbydes familien. Forskningen viser, at der ikke er særlig stor forskel på norsk og dansk praksis, når denne ses fra forældrenes side. Resultaterne peger bl.a. på, at det for mange ikke er gået op for dem, at de er blevet undersøgt. Bogen indeholder 9 kapitler og er ment som et bidrag til debat om, hvorledes man kan udvikle undersøgelsesarbejdet, bla. ved at arbejde med læreprocesser.

KW - §50 undersøgelse

KW - socialt arbejde med børn og unge

M3 - Bog

SN - 978-82-15-01789-1

BT - Å bli undersøkt

PB - Universitetsforlaget

CY - Oslo

ER -

Kildedal K, Uggerhøj L, Nordstoga S, Sagatun S. Å bli undersøkt: norske og danske foreldres erfaringer med barnevernsundersøkelsen. Oslo: Universitetsforlaget, 2011. 184 p.