Afledte virkninger af kombineret kommunal og statslig støtte til energimoderniseringsprojekter

Research output: Book/ReportReportResearch

269 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med projektet ”Høje Taastrup Going Green”, som har fået støtte under Energistyrelsens Superpulje. Steen Olesen (Høje Taastrup Kommune) har løbende givet input til analysearbejdet. Formålet med rapporten er at understøtte Høje Taastrup Kommunes (HTK) arbejde med energirenovering i den eksisterende bygningsmasse. HTK har over en årrække arbejdet målrettet med projekter, som har haft fokus på bl.a. dybdegående
energirenoveringer i private og kommunale bygninger. I denne forbindelse har HTK også gennemført en evaluering af energimoderniseringsprojekternes kvalitet og effekt i forhold til f.eks. bygningernes energiforbrug og indeklima. Flere opfølgende undersøgelser blandt beboere og bygningsejere i HTK har derudover været med til at danne et billede af, hvilke tiltag og incitamenter som kan motivere borgerne til at påbegynde omfattende energirenoveringer. Økonomiske incitamenter i form af f.eks. tilskud til specifikke energiforbedringer i forbindelse med en bygningsrenovering ser ud til at kunne give stor motivation for bygningsejere. Det er derfor interessant at undersøge HTKs muligheder for at give økonomisk støtte til energirenoveringsprojekter, og at vurdere støttens afledte virkninger i samfundet. Denne rapport fokuserer på sidstnævnte: at opstille en første model til vurdering af de afledte virkninger.
Rapporten indeholder en beskrivelse af de typer afledte virkninger, der er fokus på i analysen, samt de forudsætninger og antagelser, som knytter sig til beregningseksempler af de afledte virkninger. Afslutningsvis indeholder rapporten en overordnet følsomhedsvurdering af beregningseksemplernes resultater.
Original languageDanish
PublisherInstitut for Planlægning, Aalborg Universitet
Number of pages20
Publication statusPublished - 25 Sep 2015
SeriesISP-Skriftserie
Number2015-3
ISSN1397-3169

Cite this

@book{cf33472271b340c2a1f9b73ee3a2c5f7,
title = "Afledte virkninger af kombineret kommunal og statslig st{\o}tte til energimoderniseringsprojekter",
abstract = "Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med projektet ”H{\o}je Taastrup Going Green”, som har f{\aa}et st{\o}tte under Energistyrelsens Superpulje. Steen Olesen (H{\o}je Taastrup Kommune) har l{\o}bende givet input til analysearbejdet. Form{\aa}let med rapporten er at underst{\o}tte H{\o}je Taastrup Kommunes (HTK) arbejde med energirenovering i den eksisterende bygningsmasse. HTK har over en {\aa}rr{\ae}kke arbejdet m{\aa}lrettet med projekter, som har haft fokus p{\aa} bl.a. dybdeg{\aa}ende energirenoveringer i private og kommunale bygninger. I denne forbindelse har HTK ogs{\aa} gennemf{\o}rt en evaluering af energimoderniseringsprojekternes kvalitet og effekt i forhold til f.eks. bygningernes energiforbrug og indeklima. Flere opf{\o}lgende unders{\o}gelser blandt beboere og bygningsejere i HTK har derudover v{\ae}ret med til at danne et billede af, hvilke tiltag og incitamenter som kan motivere borgerne til at p{\aa}begynde omfattende energirenoveringer. {\O}konomiske incitamenter i form af f.eks. tilskud til specifikke energiforbedringer i forbindelse med en bygningsrenovering ser ud til at kunne give stor motivation for bygningsejere. Det er derfor interessant at unders{\o}ge HTKs muligheder for at give {\o}konomisk st{\o}tte til energirenoveringsprojekter, og at vurdere st{\o}ttens afledte virkninger i samfundet. Denne rapport fokuserer p{\aa} sidstn{\ae}vnte: at opstille en f{\o}rste model til vurdering af de afledte virkninger.Rapporten indeholder en beskrivelse af de typer afledte virkninger, der er fokus p{\aa} i analysen, samt de foruds{\ae}tninger og antagelser, som knytter sig til beregningseksempler af de afledte virkninger. Afslutningsvis indeholder rapporten en overordnet f{\o}lsomhedsvurdering af beregningseksemplernes resultater.",
keywords = "Energirenovering, Besk{\ae}ftigelse, Skatteeffekt",
author = "Karl Sperling and Mathiesen, {Brian Vad} and Hvelplund, {Frede Kloster}",
year = "2015",
month = "9",
day = "25",
language = "Dansk",
series = "ISP-Skriftserie",
publisher = "Institut for Planl{\ae}gning, Aalborg Universitet",
number = "2015-3",

}

Afledte virkninger af kombineret kommunal og statslig støtte til energimoderniseringsprojekter. / Sperling, Karl; Mathiesen, Brian Vad; Hvelplund, Frede Kloster.

Institut for Planlægning, Aalborg Universitet, 2015. 20 p. (ISP-Skriftserie; No. 2015-3).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Afledte virkninger af kombineret kommunal og statslig støtte til energimoderniseringsprojekter

AU - Sperling, Karl

AU - Mathiesen, Brian Vad

AU - Hvelplund, Frede Kloster

PY - 2015/9/25

Y1 - 2015/9/25

N2 - Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med projektet ”Høje Taastrup Going Green”, som har fået støtte under Energistyrelsens Superpulje. Steen Olesen (Høje Taastrup Kommune) har løbende givet input til analysearbejdet. Formålet med rapporten er at understøtte Høje Taastrup Kommunes (HTK) arbejde med energirenovering i den eksisterende bygningsmasse. HTK har over en årrække arbejdet målrettet med projekter, som har haft fokus på bl.a. dybdegående energirenoveringer i private og kommunale bygninger. I denne forbindelse har HTK også gennemført en evaluering af energimoderniseringsprojekternes kvalitet og effekt i forhold til f.eks. bygningernes energiforbrug og indeklima. Flere opfølgende undersøgelser blandt beboere og bygningsejere i HTK har derudover været med til at danne et billede af, hvilke tiltag og incitamenter som kan motivere borgerne til at påbegynde omfattende energirenoveringer. Økonomiske incitamenter i form af f.eks. tilskud til specifikke energiforbedringer i forbindelse med en bygningsrenovering ser ud til at kunne give stor motivation for bygningsejere. Det er derfor interessant at undersøge HTKs muligheder for at give økonomisk støtte til energirenoveringsprojekter, og at vurdere støttens afledte virkninger i samfundet. Denne rapport fokuserer på sidstnævnte: at opstille en første model til vurdering af de afledte virkninger.Rapporten indeholder en beskrivelse af de typer afledte virkninger, der er fokus på i analysen, samt de forudsætninger og antagelser, som knytter sig til beregningseksempler af de afledte virkninger. Afslutningsvis indeholder rapporten en overordnet følsomhedsvurdering af beregningseksemplernes resultater.

AB - Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med projektet ”Høje Taastrup Going Green”, som har fået støtte under Energistyrelsens Superpulje. Steen Olesen (Høje Taastrup Kommune) har løbende givet input til analysearbejdet. Formålet med rapporten er at understøtte Høje Taastrup Kommunes (HTK) arbejde med energirenovering i den eksisterende bygningsmasse. HTK har over en årrække arbejdet målrettet med projekter, som har haft fokus på bl.a. dybdegående energirenoveringer i private og kommunale bygninger. I denne forbindelse har HTK også gennemført en evaluering af energimoderniseringsprojekternes kvalitet og effekt i forhold til f.eks. bygningernes energiforbrug og indeklima. Flere opfølgende undersøgelser blandt beboere og bygningsejere i HTK har derudover været med til at danne et billede af, hvilke tiltag og incitamenter som kan motivere borgerne til at påbegynde omfattende energirenoveringer. Økonomiske incitamenter i form af f.eks. tilskud til specifikke energiforbedringer i forbindelse med en bygningsrenovering ser ud til at kunne give stor motivation for bygningsejere. Det er derfor interessant at undersøge HTKs muligheder for at give økonomisk støtte til energirenoveringsprojekter, og at vurdere støttens afledte virkninger i samfundet. Denne rapport fokuserer på sidstnævnte: at opstille en første model til vurdering af de afledte virkninger.Rapporten indeholder en beskrivelse af de typer afledte virkninger, der er fokus på i analysen, samt de forudsætninger og antagelser, som knytter sig til beregningseksempler af de afledte virkninger. Afslutningsvis indeholder rapporten en overordnet følsomhedsvurdering af beregningseksemplernes resultater.

KW - Energirenovering

KW - Beskæftigelse

KW - Skatteeffekt

M3 - Rapport

T3 - ISP-Skriftserie

BT - Afledte virkninger af kombineret kommunal og statslig støtte til energimoderniseringsprojekter

PB - Institut for Planlægning, Aalborg Universitet

ER -

Sperling K, Mathiesen BV, Hvelplund FK. Afledte virkninger af kombineret kommunal og statslig støtte til energimoderniseringsprojekter. Institut for Planlægning, Aalborg Universitet, 2015. 20 p. (ISP-Skriftserie; No. 2015-3).