Abstract

Formålet med denne antologi er at bidrage til at Indfange aktionsforskningens særlige kvaliteter og give bud på, hvordan aktionsforskning konkret og metodisk kan gøres - i et tæt samarbejde mellem forskere og praktikere om lokale og virkelighedsnære problemstillinger. Antologien kan bane vejen for udvikling og forskning, der søger at øge forståelsen af sociale og kulturelle processer frem for med tunnelsyn kun at fokusere på virkninger. Den kommer med mulige bud på, hvilke andre spørgsmål, man kan stille, end 'virker det?', når man undersøger samfundsfaglige og sociale fænomener - og hvordan aktionsforskning kan danne ramme og afsæt for at tilvejebringe mulige svar på disse spørgsmål. Samlet set fremstår antologiens bidrag som en præciserende og en innovativ helhed. Det præciserende består i, at bidragsyderne på kompetent vis tilsammen udpeger, hvad aktionsforskning er og ikke er - og hvilke udfordringer man kan støde på i denne forskningstilgang. Det innovative består i, at det i antologiens bidrag også analyseres, hvad aktionsforskning kan være i fremtiden. Bogen kan læses med udbytte af alle, som har deres hverdag på et universitet, en professionshøjskole, i en virksomhed eller i en kommune, og som ønsker at læse mere om, hvad aktionsforskning er, og hvordan forskning med afsæt i denne approach konkret kan gribes an.
Original languageDanish
PublisherDafolo Forlag A/S
Number of pages240
ISBN (Print)9788771606454
Publication statusPublished - Jun 2019
SeriesUndervisning og læring
ISSN2246-3259

Cite this

Borgnakke, K., Buhl, H., Frimann, S., Hermansen, M., Jensen, J. B., Kristensen, R. M., ... Von Oettingen, A. (2019). Aktionsforskning: Indefra og udefra. Dafolo Forlag A/S. Undervisning og læring
Borgnakke, Karen ; Buhl, Henrik ; Frimann, Søren ; Hermansen, Mads ; Jensen, Julie Borup ; Kristensen, Rune Müller ; Laursen, Erik ; Lieberoth, Andreas ; Madsen, Benedicte ; Pjengaard, Søren ; Sunesen, Micki Sonny Kaa (Editor) ; Von Oettingen, Alexander. / Aktionsforskning : Indefra og udefra. Dafolo Forlag A/S, 2019. 240 p. (Undervisning og læring).
@book{82023fad92504a48810aac1618276948,
title = "Aktionsforskning: Indefra og udefra",
abstract = "Form{\aa}let med denne antologi er at bidrage til at Indfange aktionsforskningens s{\ae}rlige kvaliteter og give bud p{\aa}, hvordan aktionsforskning konkret og metodisk kan g{\o}res - i et t{\ae}t samarbejde mellem forskere og praktikere om lokale og virkelighedsn{\ae}re problemstillinger. Antologien kan bane vejen for udvikling og forskning, der s{\o}ger at {\o}ge forst{\aa}elsen af sociale og kulturelle processer frem for med tunnelsyn kun at fokusere p{\aa} virkninger. Den kommer med mulige bud p{\aa}, hvilke andre sp{\o}rgsm{\aa}l, man kan stille, end 'virker det?', n{\aa}r man unders{\o}ger samfundsfaglige og sociale f{\ae}nomener - og hvordan aktionsforskning kan danne ramme og afs{\ae}t for at tilvejebringe mulige svar p{\aa} disse sp{\o}rgsm{\aa}l. Samlet set fremst{\aa}r antologiens bidrag som en pr{\ae}ciserende og en innovativ helhed. Det pr{\ae}ciserende best{\aa}r i, at bidragsyderne p{\aa} kompetent vis tilsammen udpeger, hvad aktionsforskning er og ikke er - og hvilke udfordringer man kan st{\o}de p{\aa} i denne forskningstilgang. Det innovative best{\aa}r i, at det i antologiens bidrag ogs{\aa} analyseres, hvad aktionsforskning kan v{\ae}re i fremtiden. Bogen kan l{\ae}ses med udbytte af alle, som har deres hverdag p{\aa} et universitet, en professionsh{\o}jskole, i en virksomhed eller i en kommune, og som {\o}nsker at l{\ae}se mere om, hvad aktionsforskning er, og hvordan forskning med afs{\ae}t i denne approach konkret kan gribes an.",
keywords = "aktionsforskning, samskabelse",
author = "Karen Borgnakke and Henrik Buhl and S{\o}ren Frimann and Mads Hermansen and Jensen, {Julie Borup} and Kristensen, {Rune M{\"u}ller} and Erik Laursen and Andreas Lieberoth and Benedicte Madsen and S{\o}ren Pjengaard and {Von Oettingen}, Alexander",
editor = "Sunesen, {Micki Sonny Kaa}",
year = "2019",
month = "6",
language = "Dansk",
isbn = "9788771606454",
series = "Undervisning og l{\ae}ring",
publisher = "Dafolo Forlag A/S",

}

Borgnakke, K, Buhl, H, Frimann, S, Hermansen, M, Jensen, JB, Kristensen, RM, Laursen, E, Lieberoth, A, Madsen, B, Pjengaard, S, Sunesen, MSK (ed.) & Von Oettingen, A 2019, Aktionsforskning: Indefra og udefra. Undervisning og læring, Dafolo Forlag A/S.

Aktionsforskning : Indefra og udefra. / Borgnakke, Karen; Buhl, Henrik; Frimann, Søren; Hermansen, Mads; Jensen, Julie Borup; Kristensen, Rune Müller; Laursen, Erik; Lieberoth, Andreas; Madsen, Benedicte; Pjengaard, Søren; Sunesen, Micki Sonny Kaa (Editor); Von Oettingen, Alexander.

Dafolo Forlag A/S, 2019. 240 p. (Undervisning og læring).

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Aktionsforskning

T2 - Indefra og udefra

AU - Borgnakke, Karen

AU - Buhl, Henrik

AU - Frimann, Søren

AU - Hermansen, Mads

AU - Jensen, Julie Borup

AU - Kristensen, Rune Müller

AU - Laursen, Erik

AU - Lieberoth, Andreas

AU - Madsen, Benedicte

AU - Pjengaard, Søren

AU - Von Oettingen, Alexander

A2 - Sunesen, Micki Sonny Kaa

PY - 2019/6

Y1 - 2019/6

N2 - Formålet med denne antologi er at bidrage til at Indfange aktionsforskningens særlige kvaliteter og give bud på, hvordan aktionsforskning konkret og metodisk kan gøres - i et tæt samarbejde mellem forskere og praktikere om lokale og virkelighedsnære problemstillinger. Antologien kan bane vejen for udvikling og forskning, der søger at øge forståelsen af sociale og kulturelle processer frem for med tunnelsyn kun at fokusere på virkninger. Den kommer med mulige bud på, hvilke andre spørgsmål, man kan stille, end 'virker det?', når man undersøger samfundsfaglige og sociale fænomener - og hvordan aktionsforskning kan danne ramme og afsæt for at tilvejebringe mulige svar på disse spørgsmål. Samlet set fremstår antologiens bidrag som en præciserende og en innovativ helhed. Det præciserende består i, at bidragsyderne på kompetent vis tilsammen udpeger, hvad aktionsforskning er og ikke er - og hvilke udfordringer man kan støde på i denne forskningstilgang. Det innovative består i, at det i antologiens bidrag også analyseres, hvad aktionsforskning kan være i fremtiden. Bogen kan læses med udbytte af alle, som har deres hverdag på et universitet, en professionshøjskole, i en virksomhed eller i en kommune, og som ønsker at læse mere om, hvad aktionsforskning er, og hvordan forskning med afsæt i denne approach konkret kan gribes an.

AB - Formålet med denne antologi er at bidrage til at Indfange aktionsforskningens særlige kvaliteter og give bud på, hvordan aktionsforskning konkret og metodisk kan gøres - i et tæt samarbejde mellem forskere og praktikere om lokale og virkelighedsnære problemstillinger. Antologien kan bane vejen for udvikling og forskning, der søger at øge forståelsen af sociale og kulturelle processer frem for med tunnelsyn kun at fokusere på virkninger. Den kommer med mulige bud på, hvilke andre spørgsmål, man kan stille, end 'virker det?', når man undersøger samfundsfaglige og sociale fænomener - og hvordan aktionsforskning kan danne ramme og afsæt for at tilvejebringe mulige svar på disse spørgsmål. Samlet set fremstår antologiens bidrag som en præciserende og en innovativ helhed. Det præciserende består i, at bidragsyderne på kompetent vis tilsammen udpeger, hvad aktionsforskning er og ikke er - og hvilke udfordringer man kan støde på i denne forskningstilgang. Det innovative består i, at det i antologiens bidrag også analyseres, hvad aktionsforskning kan være i fremtiden. Bogen kan læses med udbytte af alle, som har deres hverdag på et universitet, en professionshøjskole, i en virksomhed eller i en kommune, og som ønsker at læse mere om, hvad aktionsforskning er, og hvordan forskning med afsæt i denne approach konkret kan gribes an.

KW - aktionsforskning

KW - samskabelse

UR - https://www.dafolo-online.dk/bestil-b%C3%B8ger-og-tryksager-direkte-i-vores-onlinebutik/l%C3%A6reruddannelsen-aktionsforskning---indefra-og-udefra-7790

M3 - Antologi

SN - 9788771606454

T3 - Undervisning og læring

BT - Aktionsforskning

PB - Dafolo Forlag A/S

ER -

Borgnakke K, Buhl H, Frimann S, Hermansen M, Jensen JB, Kristensen RM et al. Aktionsforskning: Indefra og udefra. Dafolo Forlag A/S, 2019. 240 p. (Undervisning og læring).