Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterCommunication

Abstract

Dette afrundende antologikapitel kommenterer nogle centrale udfordringer og dilemmaer i det sociale arbejdes praksis. Vi ser på træk i den økonomiske styring, mål- og resultatstyringen samt den organisatoriske og professionelle styring. Desuden diskuteres de udfordringer, socialt arbejde står over for med de angreb på velfærdsstaten, som vi ellers har kendt den i Skandinavien, der afstedkommes af de aktuelle ændringer i menneskesynet fra homo socius til homo economicus.
Original languageDanish
Title of host publicationSocialt arbejde : teorier og perspektiver
EditorsMarianne Skytte, Jens Guldager
Number of pages14
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherAkademisk Forlag
Publication date2017
Edition2.
Pages538-552
Chapter19
ISBN (Print)978-87-500-5125-1
Publication statusPublished - 2017

Cite this

Guldager, J., & Knudsen, M. S. (2017). Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde. In M. Skytte, & J. Guldager (Eds.), Socialt arbejde: teorier og perspektiver (2. ed., pp. 538-552). København: Akademisk Forlag.
Guldager, Jens ; Knudsen, Marianne Skytte. / Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde. Socialt arbejde: teorier og perspektiver. editor / Marianne Skytte ; Jens Guldager. 2. ed. København : Akademisk Forlag, 2017. pp. 538-552
@inbook{3212f6fdc6d74eb4866f5b4619032b8d,
title = "Aktuelle f{\ae}llestr{\ae}k og udfordringer for socialt arbejde",
abstract = "Dette afrundende antologikapitel kommenterer nogle centrale udfordringer og dilemmaer i det sociale arbejdes praksis. Vi ser p{\aa} tr{\ae}k i den {\o}konomiske styring, m{\aa}l- og resultatstyringen samt den organisatoriske og professionelle styring. Desuden diskuteres de udfordringer, socialt arbejde st{\aa}r over for med de angreb p{\aa} velf{\ae}rdsstaten, som vi ellers har kendt den i Skandinavien, der afstedkommes af de aktuelle {\ae}ndringer i menneskesynet fra homo socius til homo economicus.",
author = "Jens Guldager and Knudsen, {Marianne Skytte}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-500-5125-1",
pages = "538--552",
editor = "Skytte, {Marianne } and Jens Guldager",
booktitle = "Socialt arbejde",
publisher = "Akademisk Forlag",
address = "Danmark",
edition = "2.",

}

Guldager, J & Knudsen, MS 2017, Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde. in M Skytte & J Guldager (eds), Socialt arbejde: teorier og perspektiver. 2. edn, Akademisk Forlag, København, pp. 538-552.

Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde. / Guldager, Jens; Knudsen, Marianne Skytte.

Socialt arbejde: teorier og perspektiver. ed. / Marianne Skytte; Jens Guldager. 2. ed. København : Akademisk Forlag, 2017. p. 538-552.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterCommunication

TY - CHAP

T1 - Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde

AU - Guldager, Jens

AU - Knudsen, Marianne Skytte

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Dette afrundende antologikapitel kommenterer nogle centrale udfordringer og dilemmaer i det sociale arbejdes praksis. Vi ser på træk i den økonomiske styring, mål- og resultatstyringen samt den organisatoriske og professionelle styring. Desuden diskuteres de udfordringer, socialt arbejde står over for med de angreb på velfærdsstaten, som vi ellers har kendt den i Skandinavien, der afstedkommes af de aktuelle ændringer i menneskesynet fra homo socius til homo economicus.

AB - Dette afrundende antologikapitel kommenterer nogle centrale udfordringer og dilemmaer i det sociale arbejdes praksis. Vi ser på træk i den økonomiske styring, mål- og resultatstyringen samt den organisatoriske og professionelle styring. Desuden diskuteres de udfordringer, socialt arbejde står over for med de angreb på velfærdsstaten, som vi ellers har kendt den i Skandinavien, der afstedkommes af de aktuelle ændringer i menneskesynet fra homo socius til homo economicus.

UR - https://issuu.com/akademiskforlag/docs/socialt_arbejde

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-500-5125-1

SP - 538

EP - 552

BT - Socialt arbejde

A2 - Skytte, Marianne

A2 - Guldager, Jens

PB - Akademisk Forlag

CY - København

ER -

Guldager J, Knudsen MS. Aktuelle fællestræk og udfordringer for socialt arbejde. In Skytte M, Guldager J, editors, Socialt arbejde: teorier og perspektiver. 2. ed. København: Akademisk Forlag. 2017. p. 538-552